22 september door de ogen van Frank.

 

Eindelijk was het dan zover, na 2 maanden voorbereiden Ons allereerste optreden van onze "Cast Rated Good" op de neude in utrecht.            Na twee maanden in angstzweet te hebben gezeten of alles wel goed zou komen, was dit erop of eronder!

Er was volgens het wee regen en storm voorspeld dus kregen op het laatste moment pas te horen dat de locatie De neude wel door zou gaan!                 (Bij extreem slecht  weer zouden we zijn uitgeweken naar de Blauwe Zaal in de Stadsschouwburg Utrecht

Om 4 uur 's middags aankomst op De Neude in Utrecht. Op het hele plein was een houten vloer gelegd waarop de hele boel stond. (Ik moest een beetje angstig aan mijn hakken denken aangezien er nog al wat spleten en gaatjes in zaten.)         

Er stond een vrachtwagen met hijskraan al klaar om het scherm op te hijsen achter het al opgezette podium. Voor het podium stonden 300 stoelen opgesteld met een ruim gangpad in het midden, en aan weerszijden van het publiek twee stellages met op ieder een volgspot.

Het Zag er fantastisch uit, maar ik moet zeggen dat het me toch wel een beetje beangstigde.                 Nog even met elkaar gesproken over hoe we het er uit vonden zien (ik nog op het toneel de laatste hand aan Claudia's (Janet's) korset gelegd en met z'n allen wat kleine dingetjes doorgenomen.

Ondertussen kregen de posters van de voorstelling genoeg aandacht van het langslopende publiek.

Na het eten in het kantoor van t'hoogt (moussaka....Heeeeerlijk!) naar het kleine tentje wat naast het toneel was opgezet en dienst deed als make-up en omkleed ruimte. Gudrun (die ook transylvanian tijdens de voorstelling speelt deed mijn make-up (mocht je dit lezen Gudrun, Dankjewel!....het/je was fantastisch!! -x- )

Plots kon ik mijn zwarte onderbroek niet die ik toch de dag ervoor bij mijn overige spullen had gelegd. Op Navraag kon ik die van Claudia lenen. Wat wel betekende dat ze de floorshow in haar witte ondergoed moest doen..

Ondertussen begonnen de mensen al aardig toe te stromen.

Naast het publiek stond een klein kraampje waar de tasjes werden verkocht voor 2 euro per stuk! Er zat lekker veel in: Waterpistool, Rijst, Lampje, Confetti, Krant, Toast, Kaarten, Handschoen, en Folders. (alleen het toiletpapier viel met 4 velletjes wat tegen.) ze vonden gretig aftrek aangezien ze alle 150 binnen een half uur verkocht waren. 

Dit alles moest ons een beetje verteld worden door de verschillende mensen die meehielpen aangezien wij in onze kostuums in het tentje zaten.

Door het geroezemoes van het publiek werden we ondertussen al aardig nerveus.

Nadat we er allemaal klaar voor waren, en nadat Tjerk ons had verteld dat we vanwege technische problemen later moesten beginnen schat ik dat Trui om 20:45 het toneel beklom om de preshow te beginnen.                                                                 Onder de Naam Roxanne en in een kittig paars pruikje wist ze het publiek prima op te zwepen. (ook al deed de microfoon het niet.) Al na de eerste keer riep het publiek massaal "Fuck You!" terug, wat ook weer voor ons een goede indicatie was dat de sfeer er goed in zat.

Vanwege de problemen met de microfoon kon Claudia ook niet haar preshownummer opvoeren "Ik Zoek Mensen Om Mee Te Naaien!" Wat ze samen met Geert geschreven had.                           

Dit was hartstikke sneu voor Claudia en Geert aangezien ze veel tijd en moeite in het nummer gestoken hadden, maar ik ben er van overtuigd dat ze nog genoeg kansen krijgen om het op te voeren..  The Show Must Go On!

Terwijl Claudia zich snel ging omkleden voor haar opkomst als Janet had Trui (Roxanne) wat 'Virgins' uit het publiek laten halen om hun orgasme te faken. En tot mijn verbazing deed bijna iedereen fantastisch mee! Er was een meisje dat niet durfde maar Trui ving dit prima op! "Go on honey! Fake it like you always do!"

Toen was het tijd voor "Give me an... "R","O","C","K,"Y"....."ROCKY!!!!!!"                     De film begon en Sharon als Usherette introduceerde de film met "Science Fiction, Double Feature". Sharon (gekleed in babydoll en boa) ging al snel het publiek in en trakteerde individuele bezoekers op een condoom uit haar meer dan royale decolleté...Toppie!

Toen was het de beurt aan Brad (Terrence) en Janet (Claudia) die samen een leuke versie van Dammit Janet gaven met name door hun postuurverschillen. Aan het eind gleed janet uit op het spekgladde podium (het had voor de show nog eventjes geregend.) Maar ze ving dit prima op en de show ging zonder een moment hapering door.

Aangekomen bij de voordeur van het kasteel werden Joram als Riff Raff en Marieken als Magenta geïntroduceerd. die opgezweept door de reacties uit het publiek een perfecte performance gaven.

Bij de Timewarp aangekomen stormden de 6 of 7 (ik weet het niet helemaal meer) transylvanians het podium op om netjes in een rijtje het publiek voor te doen hoe precies te dansen.                                     Er moeten behoorlijk wat diehard fans in de zaal hebben gezeten aangezien de halve zaal onmiddellijk opstond om fanatiek mee te dansen.

Ondertussen stond ik in vol ornaat samen met Marcel (Rocky) in de tent te wachten tot onze opkomst. toen ik het toneel opstapte en langzaam achter de bank langs de aangewezen plek opzocht om voor mijn opkomst moet ik toegeven dat de moed met toch even in de schoenen zonk (of in mijn geval de hakken) Daar sta je dan in de openlucht voor 1000 man op toneel..

Dat gevoel had ik precies  tot op het moment dat ik de cape af gooide en er een gigantische enthousiaste reactie uit het publiek kwam op mijn hoge hakken en jarretelles.

Ook alle zorgen over een gebroken hak/been, glad podium, vervelende bezoekers vielen ook meteen van mij af.

Toen werd het tijd voor de laboratoriumscene waarbij alleen het aangeven van de jassen fout ging (Ik stond klaar maar niemand gaf de jassen aan) dit foutje werd gelukkig binnen een paar seconden verholpen door Magenta.

En eindelijk was het tijd om Marcel op het toneel te introduceren als Rocky. Ook hij gaf een goede performance en was perfect gecast als onze Rocky. En vooral achter hem aan rennen door het publiek was leuk. (ik ben nog zelfs door een rij langs mijn moeder gelopen, maar ik heb niets gezien.)

Sharon, die eerder al de Usherette speelde had ook de rollen van Eddie en Dr..Scott op zich genomen. Ze zou spectaculair opkomen achterop bij Gudrun op de motor. Maar geloof het of niet uitgerekend op de uitvoering wil dat ding niet starten. Gelukkig heeft Sharon meer dan genoeg uitstraling om te compenseren dus toen ze stoer door het middenpad kwam aanlopen had niemand door dat er wat fout ging.

En met alle acteurs swingend (+- 15) op het toneel zag "Hot Patootie" er fantastisch uit. waarna ik Sharon hardhandig bewerkte met een rubberbijl (ik hou er niet zo van genegeerd te worden.)

Nu was het publiek flink bezig met dingen gooien roepen maar vooral van het gooien heb ik weinig gemerkt want als er een spotlight op je staat zie je echt niet wat er in de zaal gebeurd.

Behalve tijdens de trouwscène, toen ik met Rocky af moest lopen kwam er een stortvloed aan confetti op ons af dus dat zat wel goed!

 

 

 

 

Magenta en Riff deden op het toneel nog de scène waarin Rocky door Riff wordt aangevallen. Ik zat in de tent bij te komen dus ik heb hem niet gezien. Maar ik ga ervan uit dat hij goed ging toen ik de reacties uit de zaal hoorde.

Toen werd het tijd voor "Touch-A, Touch-A, Touch-Me" die echt subliem gespeeld werd door Janet en Rocky die zich echt helemaal lieten gaan. Magenta en Columbia zaten ook op het toneel maar die kon ik niet zien aangezien ik met Brad en Riff gehurkt achter onze bank zat te wachten op onze opkomst.

Nadat er een gigantisch applaus kwam voor onze Janet en Rocky werd het tijd voor de introductie van Sharon als Dr. Scott. Ze deed het onwijs leuk, en ik vond het heerlijk om gewapend met de zweep een paar klappen uit te delen.

Snel omkleden voor Eddie's Teddy (Dinerscéne deden we niet.) waarbij ik mijn korset ook nog eens scheurde! Maar goed dat mocht de pret niet drukken! Dit was een scène die we er op het laatste moment nog ingegooid hadden.                                Hij ging perfect, waarna ik achter Janet aan holde het publiek in tot bijna achter in de zaal waarbij Janet het niet schroomde om over het publiek heen te klimmen (Goed gedaan Claudia!)

En toen werd het even hectisch in de tent (letterlijk!) iedereen moest zich zo snel mogelijk omkleden voor de floorshow, maar gelukkig had iedereen z'n eigen floorshow zak met al zijn kostuum bijnodigheden dus viel het zoeken naar kleding best mee, en geloof me het was ondertussen een behoorlijk zooitje! Marcel werd nog geprikt door een speld die ik in zijn korset had laten zitten, maar iedereen was op tijd klaar.

 

 

Het publiek vond het fantastisch en voor de zwembadscène trokken wij ons terug op de bank waar zich een zoen en voel orgie ontketende.

Toen begon het lastige gedeelte van het synchroon naast elkaar dansen. Ik verloor vrij wel onmiddellijk mijn balans op m'n hak maar werd gelukkig staande gehouden door mijn mede spelers. (Thanx!)

Toen kwam de opkomst van Riff en Magenta in zilveren space pakjes. En juist op het moment dat ik "I'm going home" begon te zingen begint het te miezeren, en het zou dit ook het gehele liedje door doen, maar voor het dramatische effect was het fantastisch en vooral mijn reactie op de zin 'like i'm outside in the rain!' viel uitermate goed bij het publiek.

Het mooiste moment van de hele show was voor mij, toen ik tijdens dit nummer door het publiek liep en er iemand naar mij riep: 'you are my favorite!' en  'I love you!'. 

Mocht diegene die dit riep dit nog lezen 'Thanks, you made my day!'

Applaus in ontvangst nemen en snel weer terug want het was tijd voor Riff Raff om mij dood te schieten op het toneel gewapend met zijn supersoaker.

Jammergenoeg was de verhoging op het toneel niet zo hoog dus kon ik nergens goed vanaf vallen,   maar aangezien het toneel na dit buitje echt helemaal glad was..misschien maar beter ook.

 

Rocky loopt naar mij toe richting toneel en weet mij (met mijn 80 kilo) op te tillen en we storten even later weer samen ter aarde. Nu was het de kunst Ongezien van het toneel af te lopen voordat Dr..Scott het toneel af moest. Ze hadden me immers al twee maal tijdens de repetities aangereden, maar gelukkig ging ook dit goed.

Magenta en Riff deden een mooie afsluiting waarna Janet en Brad nog kruipend "Superheroes" deden.

De hele voorstelling werd afgesloten met Sharon als Usherette (snel omgekleed van Dr. Scott) en we gingen nog even allemaal om applaus te halen, waarbij het publiek massaal 'We want more!' begon te roepen.

(M'n moeder kwam ook nog langs om een roos af te geven....lief He!)

Naderhand werden we gefeliciteerd, voor mij waren er nog genoeg mensen langsgekomen om me te feliciteren en omhelzen, bekenden en totaal onbekenden!

Afschminken, opruimen en daarna fijn borrelen in Café' t'Hoogt (ik kreeg van iedereen drankjes aangeboden!) waar we allemaal geruchten oppikten van dat de bezoekers het fantastisch vonden en dat we op tournee moesten (volgens de mensen van t'Hoogt en Culturele Zondagen!) dus dat beloofd wat, er is in elk geval al sprake van een vervolgoptreden in Theater Casino in Den Bosch.

Ik kan in iedergeval niet wachten.                             Let's do the time warp agaaaaiiin!

Steef (Frank'n Furter)