In deze introductie wil ik graag mijn cattery aan u voorstellen en wat vertellen over onze katten.

 

Mijn kleine Abessijnen cattery heet  “from A’far” wat een fantasie naam is die ik samen met mijn man bedacht heb. Het is een combinatie van feit en fictie. Er bestaat een volkstam die afar heet in Ethiopië (voormalig Abessinnië). Het betekend echter ook “ van ver ”. Hetgeen niet alleen voor het gebied van oorsprong geldt, maar ook voor mij was het een verre reis van Chicago (waar ik lang gewoond heb) naar Amsterdam. Voor ons was “ from A’far ” de perfecte naam. Een combinatie van mysterie, gratie, denkwijze, allure en een klein beetje humor voor een cattery met de volmaakte onmogelijke katten. Mijn naam is Michele Zijlmans en ik woon samen met mijn man in de kop van Noord-Holland, 15 km beneden Den Helder in het plaatsje Anna Paulowna.

 

Hoe het is begonnen:

Via een kitten bemiddeling vonden wij cattery Yarthyopia van Els Bording. Zij had een wildkleur poesje beschikbaar, misschien wilde ik komen kijken?  Ze had een klein snoetje, dat bijna helemaal in beslag werd genomen door een paar geweldig grote onschuldige ogen en oren die te groot leken voor haar hoofd.  En zo kwam in de voorzomer van 1983 onze eerste Aby, Flicka, bij ons te wonen. Heel snel erna kwam de tweede Aby kitten haar gezelschap houden. Een prachtig sorrel kleur poesje, Roussalka. Twee ondeugende meiden. Abessijnen zijn dan ook nieuwsgierige en actief wezentjes met een super intelligentie. Na heel wat “soul searching” en lange gesprekken met de fokster werd het idee geboren om verder te gaan …..

 

Zodoende werden deze twee dames de stammoeders van de “from A’far ” cattery. Zij hadden een interessante afstamming uit oud Europees x oud Amerikaanse lijnen, een sterke gestel en waren van gemiddelde groote. Iets wat ook al in die tijd uit de mode was geraakt. Maar voor mij waren dit “de Abessijnen”. Hun uitdrukking was die van een wild dier welke zo uit het struikgewas stapt. Ik wilde dan ook graag de lijnen behouden wat vaak een hele zoektocht opleverde. Omdat er in Nederland bar weinig van overgebleven was moest ik vaak naar buitenland voor dekking wat niet altijd meeviel. Afijn, fokken is niet alleen boeiend maar ook doorzetten, vooruitkijken en ook een beetje geluk hebben. Enkele generaties later lachte het geluk me toe en kreeg ik van Ramona een prachtig kado’tje, ons Euro.Gr.Int.Ch. Kimberly. Zij heeft zo’n beetje alles in zich wat ik heb geprobeerd  te bereiken qua fokken. Een interessante bloedlijn en een heerlijke karakter gecombineerd in een slanke, elegante kortharige kat met een mooie ticking, laarsjes, pluimpjes en prachtige groene ogen. Ik heb haar met veel plezier geshowd. Zij heeft ook mooie en lieve zonen en dochters gekregen waaronder ook enkele GR.EURO.CH.’s die op hun beurt voor nakomeling zorgen. Van haar hebben wij nu thuis een zoon, Fletcher, en twee kleindochters, Pretty Belinda en Fortune Cookie in de opleiding.

 

Wij richten ons voornamelijk op wildkleur en sorrel omdat dit naar onze mening de originele oude Abessijnen zijn. Wie interesse heeft kan altijd contact opnemen met ons. Tel. :  0223-531663.

 

Terug

Introductie :