Familie Langedijk

Home - De Botter - Zuiderzee Stadjes - Over fam Brands Urk - Parenteel Gerit Brands - Kwartierstaat Langedijk - Parenteel Hilbrand Langedijk

Parenteel Tobias Knies - Gevonden personen - Gevonden relaties - Tromp Langedijk - Tini Knies   

Home

Welkom op de Genealogie site van Kees Langedijk met als stamvader Hilbrand Gerritsz.Ik ben geboren te Amsterdam, en vanaf me 1e maand Opa en Oma Kniesopgegroeid in Enkhuizen, vanaf mijn 10e jaar wonende te Hoorn NH. Langedijk is een vroegere vissers familie uit Enkhuizen NH. Mijn vaders moeder was een Brands uit Urk. Ik ben momenteel ook bezig met een andere tak Langedijken uit Enkhuizen, waarvan ik de link naar de mijne nog niet kan vinden.(Claes Claesz) Ook kunt u hier de kwartierstaat van mijn vrouw Martha Vermeer vinden, en gegevens van haar vader de familie Vermeer, zijn moeder de familie Kok, en van Martha haar moederskant  de familie Bos en de familie de Hart afkomstig uit West Friesland. Lang niet alles is gecontroleerd en zeker nog niet klaar omdat de tijd momenteel ontbreekt, dus er kunnen zeker nog fouten op deze site staan.

Genealogie is voor mensen die nieuwsgierig zijn, waar hun voorouders van danOpa Langedijk komen, wat voor beroep zij hadden en of ze rijk of arm waren. Ik zelf ben met mijn kwartierstaat Langedijk bezig (een vissers familie uit Enkhuizen),  waarbij je natuurlijk ook andere personen tegen komt die ik ook altijd opschrijf. Vaak kom je ook mensen tegen die jou weer wat kunnen vertellen over familie van je zo ook van mijn oma's kant de Familie Brands te Urk . Ook ben ik op zoek naar de kwartierstaat van mijn vrouw de Familie Vermeer uit Tilburg. De grootste problemen bij het zoeken krijgt
Oma Langedijk-Brandsmen voor 1811 hier werden (meestal) geen achternamen gebruikt, (dit noemt men patroniemen) dus dat geeft meer problemen met het zoeken, ook werd er niet zo krap gekeken bij het bijhouden van het archief, en er zijn verschillende archieven verloren gegaan door bij voorbeeld branden ect.. Zo kom je ook heel slecht leesbare documenten tegen, (oud schrift), maar daar zijn weer cursussen voor. In ieder geval tot en met 1811 is alles redelijk te lezen en het archief goed bijgehouden. Hier volgen nog wat leuke genealogie links: Genlias het Archief te Delft het  Archief Tilburg en als laatste De Mormonen, hier kan je zoeken online in de database.

Tips voordat men begint.
Verzamel alle gegevens die u maar kunt vinden.(trouwboekjes,paspoorten,bidprentjes,albums,akten, etc.)Tromp Langedijk
Ga met deze gegevens naar familie leden.(familie die u nog wat kunnen vertellen over vroeger) Noteer alles wat u maar te weten kunt komen.Datums van geboorten, overlijden, dopen, trouwerijen, scheidingen, adressen, beroepen en plaatsen.

Bestudeer boeken over genealogisch gebied. Boekhandels, bibliotheken of het Archief van de gemeente)
Word lid van een genealogische club. De
NGV Nederlandse Genealogische Vereniging Ga met deze gegevens naar het gemeente Ma Langedijkarchief waar het persoon geboren is.(is kosteloos, meestal geopend van 09.00 uur t/m 17.00 uur)
Kijk uit als u een genealogisch stamboom programma koopt (TIP)
PRO-GEN 'Genealogie la Carte' software een prima programma zelfs met export van HTML.
Het is natuurlijk fijn als de personen die je zoekt allemaal in de regio geboren zijn. In het Gemeentehuis van bijvoorbeeld Hoorn, kan je een heel eind op weg komen mits zij maar geboren zijn in de omstreken van Hoorn, moeilijker word het als het spoor naar het buitenland gaat lopen, want dan gaat dit nog meer tijd en natuurlijk geld kosten. Daarom wil ik nogmaals op de genealogische clubs wijzen, als je daar lid van bent kan je ook beroep doen op andere mensen. Internet is en word, in de toekomst natuurlijk ook een heel belangrijk medium. Ook belangrijk om nog te vermelden is dat mocht je ooit besluiten om te beginnen met deze hobby zoek dan eerst uit of er ooit al mensen bezig zijn geweest met jou familie, dit kan je navragen bij clubs, of bij het gemeente archief waar je gaat zoeken, ook zijn er 4 delen van het Genealogisch Repertorium van Beresteyn verkrijgbaar bij de bibliotheek. Dit kan natuurlijk heel wat werk besparen, maar of het net zo leuk als zelf zoeken is de vraag.