Rolinka Wonders Gallery

Follow this hyperlink for more information in English

Glass, Oilpaintings & Stone Sculptures

 

    Contact: artrolinka@gmail.com

 

 

Gerard Doustraat 2 te IJmuiden, N-Holland

De opening van de nieuwe Galerie: de 'Rolinka Wonders' Gallery, in de Gerard Doustraat 2 te IJmuiden heeft op 20 okt. 2007 plaatsgevonden onder grote belangstelling!!

In de galerie kunt u tientallen schilderijen, w.o. prachtige grote doeken  en natuurstenen beelden bekijken en aanschaffen van de kunstenares.  

De galerie is open op afspraak en als de deur open staat, maar vanaf augustus is het de bedoeling dat er elke laatste zondag van de maand een verkoop-expositie plaatsvindt van 1500 tot 1900 onder het genot van een hapje en een drankje!

Alle reden dus om 's een bezoekje te brengen ! U kunt uw bezoek aan de galerie trouwens goed combineren met een bezoek aan het Nationale park "Heerenduinen" met oud bos-en duingebied dat zich uitstrekt tot aan zee, met wilde paarden, ossen, herten, roofvogels enz. dat met zijn prachtige oude bomen lang ongerept gebleven is omdat het pas relatief kort geleden  voor publiek ontsloten is!! Zowel bij de galerie als bij het natuurpark is er ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

 

WORKSHOPS:

In de galerie en de werkruimte erachter, worden er verschillende cursussen/workshops gegeven, in kleine groepjes waar het stimuleren van de eigen creativiteit en een gezellige sfeer centraal staan. U kunt als er plek is zo instromen met  beeldhouwen, zowel op de vrijdagmiddag als op de dinsdagavond 

Ook kan men zich opgeven voor (o.a.  1-daags) workshops beeldhouwen, schilderen/tekenen en glasfusen maar men kan zich ook als groep opgeven waarbij rekening gehouden kan worden met speciale gelegenheden waarbij een speciale groepskorting gehanteerd wordt, heel geschikt voor bijv. bruidsparty's/ vrijgezellenparty's. Klik hier  als u hierover meer informatie wilt.

Voor informatie over komende exposities en workshops of advies over de aanschaf van een kunstwerk kunt u bellen: 0650605594/  0255 500106 of een E-mail sturen naar: info@kunstwonders.nl  Een overzicht van mijn beeldhouwwerk en schilderkunst volgt nu: Op sommige schilderijen kunt u klikken voor meer schilderijen in hetzelfde genre. Verder vind u onderaan deze pagina mijn visie op het maken van kunst.

 

                                                                                         Beeldhouwerken/stone sculptures  

Olieverfschilderijen/oilpaintings 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Bronnen van Levend Water zullen uit je binnenste stromen."            

  Olie op doek 100X120 cm, 1500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zee, olie op papier, 45X50cm, E450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meisje vliegend op duif ,olie op doek 120X120cm, E1800

Bleeding butterfly gets power, olie op doek,100X100cm, E 1200 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Beloved and Forgiven, (olie op groot doek153X130cm , E1800)                  

 

 

 

            

 

 

      

 

 

 

 

Humoristsche werken 

/ mixed media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Visie op kunst van de kunstenares Rolinka van Zuiden:

De naam van de galerie heb ik gekozen omdat ik verwonderd ben om de wonderen die ik in mijn leven heb meegemaakt (waarvan een eigen galerie openen er een is!) en die ik in het leven van anderen om mij heen heb gezien en om de enorme liefde die daardoor heen spreekt. Ik hoop dat mijn kunst hier steeds meer een uiting van is, en dat dat ook gezien en herkend wordt. Toen ik in een hele moeilijke tijd terecht kwam heb ik zelf nl. daadwerkelijk gemerkt dat er meer is tussen hemel en aarde en dat als je roept tot God, dat niet tevergeefs is! Ik heb gemerkt dat er dan echt wonderen kunnen gebeuren en dat heeft mij heel blij gemaakt zodat ik daar ook d.m.v mijn kunst iets van aan anderen door wil geven. Ik hoop dan ook dat mijn kunst in toenemende mate in staat is te ontroeren, of vrolijk te stemmen, maar wat nog mooier zou zijn: als het op een of andere manier een verwachting of verlangen op zou wekken naar een hemelse bron van leven die toch op de aarde  ervaren kan worden,  zoals de zon ervaren kan worden door het dikke bladerdek van een boom heen. om het maar wat poŽtischer uit te drukken. Ik heb nl. gemerkt dat Degene die alles heeft gemaakt zijn stem laat horen in het hart van ieder mens of die zich daar nu bewust van is of niet. Dat vond ik een hele mooie ontdekking omdat het mijn leven totaal veranderde toen ik begon bewust naar die liefdevolle stem van God te luisteren, heel verassend wat Hij allemaal te zeggen heeft.

Een en ander komt ook ter sprake in het progamma: 'Zoekt en gij zult vinden' van de NCRV van 9 oktober 2005. In deze uitzending, die over het thema 'engelen' gaat, ben ik al schilderend en beeldhouwend aan het vertellen over een van de ervaringen uit bovengenoemde periode en de impact die dat op mijn werk en leven heeft gehad.

 

Een korte kunstbiografie:

De kunstenares en theologe Rolinka  van Zuiden-Herlaar(1964) schildert al ruim dertig jaar. In het kader van haar studie is zij gespecialiseerd in het geven van pastorale hulp aan getraumatiseerde mensen en heeft zij creatieve therapie gegeven. Naast jarenlang pastorale hulpverlening voor een kleine kerk in Zandvoort verzorgd te hebben, heeft zij zich op het creatieve vlak aan de Vrije Universiteit in Haarlem bekwaamd in het portretschilderen en tekenen. Sinds die tijd heeft zij zich met allerlei stijlen en materialen beziggehouden. Hieruit is uiteindelijk een uitgebreide collectie olieverfschilderijen voortgekomen, waarin het terugkerend thema de natuur in al haar schoonheid is. Vooral allerlei wilde en bedreigde diersoorten met de daarop voorkomende prints waren jarenlang een geliefde inspiratiebron. Dit heeft een hele collectie olieverfschilderijen opgeleverd waarin de laatste tijd vooral de zee centraal staat. In een ander deel van haar werk is de spontaniteit en het vrolijke kleurgebruik voelbaar die zijn inspiratiebron vooral vond  in kinder-tekeningen. Maar ook de invloed van glas-in -lood-kunst is te merken door het gebruik van duidelijk terugkerende stylistische lijnen,  zij het op een veel abstracter niveau. Met dit  werk heeft zij de laatse jaren met succes in verschillende galeries in de omgeving van Haarlem (w.o. Galerie Annee, Kunst 2001, en Art Yard gallery) maar ook daar buiten, in o.a.. Den Helder en Utrecht  geŽxposeerd. Dit laatste geldt in toenemende mate ook voor haar beeldhouwwerken.