Rolinka Wonders Gallery

Glass, Oilpaintings & Sculptures

WORKSHOPS

Een overzicht van de workshops die door de kunstenares Rolinka van Zuiden-Herlaar in kleine groepjes in eigen atelier/ galerie worden gegeven:

Beeldhouwen in Speksteen: 

Het bewerken van speksteen is een heerlijk onstpannende bezigheid waarbij  je creativiteit uitgedaagd wordt met als uitgangspunt de steen. Door alleen al  de vorm van de steen te volgen ontstaan vaak al de mooiste beelden!  Bij het polijsten van de stenen blijkt bovendien dat ze in principe bijna elke kleur van de regenboog kunnen aannemen, waardoor ook deze fase van het bewerken vaak heel verassend blijkt te zijn!! U krijgt terwijl u in gezellige groepjes van hooguit 8 personen in uw eigen tempo aan de slag gaat allerlei handige tips en individuele aandacht om het maximale uit de steen te kunnen halen, waarbij de persoonlijke creativiteit zoveel mogenlijk wordt bevorderd. 

Ga de uitdaging met de stenen aan en u zult merken dat ze soms zo hun eigen wil hebben. Maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter!! Durft u het aan bel dan om uzelf op te geven voor 1 of meer workshops! Momenteel worden de beeldhouwworkshops gegeven op vrijdagmiddag van half 2 tot 4 uur (deze groep zit bijna vol) en op dindagavond van half 8-10 uur, op deze avond zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Een workshop kost €25. U kunt ook kiezen voor een soort 5-rittenkaart á 99 of 10 maal voor 180!, daarna 12 maal voor 180) waarbij het geen probleem is als u een keertje niet kunt zolang het tijdig wordt doorgegeven. Het gebruik van verwerkingsmaterialen is inclusief, de stenen  kunnen ter plekke gewogen en betaald worden en kosten 1,8 euro per kilo.

Daarnaast kan men ook een ééndaags-workshop volgen, deze is van 10.30 u -15.30, incl. een lunch-pauze, van 1200-1300. Broodjes, koffie en thee zijn inbegrepen. Ook kan men dan bij mooi weer een wandeling maken in het naburige bos, nationaal park Heerenduinen en daar de kunch nuttigen! Een dergelijke gezellige dag in de kunstzinnige entourage van de galerie kost excl. stenen € 48. Deze mogenlijkheid is ook heel geschikt voor bruidsparty's/ vrijgezellenparty's: Als u zich met 5 personen opgeeft is de 6e geheel gratis!!

Schilder- en tekenles 

Nadruk bij deze lessen ligt op het bevorderen van de eigen creativiteit door het geven van handige tips en het ontdekken van nieuwe schilder- en tekentechnieken als olie-en acrylverf en oliepastel/ecoline of houtskoolschetsen. Elke les zal er een andere techniek centraal staan maar men kan zich desgewenst ook met één favoriete techniek bezighouden waarbij de eigen creativiteit met handige tips en aanwijzingen gestimuleerd zal worden. Materialen zijn in de prijs inbegrepen, alleen eventuele doeken dient u zelf mee te nemen. Er begint eind aug. een groep op donderdagmiddag.

Per keer €25,  of een 5-rittenkaart van € 99, (10 x kost voor de eerste cursus 180) zie hierover de beschrijving onder beeldhouwen.

Glasfusen

Bij deze workshop kunt u een werkelijk unieke raamhanger maken!! Deze maakt u d.m.v. het snijden van stukjes gekleurd glas die in verschillende lagen gelegd worden als een object in de grootte van max. een A 4-tje. Later wordt het werkstuk in de oven tot een geheel versmolten en kan het na afkoeling in de galerie opgehaald worden. Deze workshop beslaat in onderling overleg een hele dag en kost 85

Opgeven kan per E-mail:  info@kunstwonders.nl  of telefonisch: 0650605594  of 0255 500106