Welkom op de site van Eric Koelewijn !!!!!!!!!

 

 

 

Heli Foto's

K6cc

Satellieten

Gas veld

Link pagina

Ongelukjes

Foto's wad

E-Boek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gastenboek

Welkom op mijn site.

Ik heb deze site gemaakt om mensen een indruk te geven wat ik doe in het dagelijkse leven.

Ja voor een heleboel mensen klinkt het raar maar ik ga met een helikopter naar mijn werk, niet dat ik zo rijk ben dat ik mijn eigen een helikopter kan veroorloven, maar ik ga naar het werk met een helikopter van de "Fa. CHC" zie het maar als een bus verbinding, maar dan door de lucht om op mijn werk te komen.

 Ik werk voor de "Fa. Cofely" ,en werk offshore op het "gasproductie platform" K5cc van "Total",. Op het eiland werken normaal 10 mensen, één "rses" dit is het hoofd van het eilanden welke verantwoordelijk is voor alles wat met de productie en veiligheid te maken heeft. Dan zijn er nog 2 operators welke hem assisteren. Dan is er nog een kok en een steward welke zorgt voor het logistieke gebeuren om te kunnen leven en te wonen op een eiland, en een kraandrijver. Dan zijn er nog twee  elektromonteurs en twee mechanische monteurs.

Op het eiland voer ik het mechanische onderhoud samen met een collega. Dit werk varieert van onderhoud aan het kraantje van de wasbak (sanitair) tot aan de gascompressie- modules welke gebruikt worden voor het comprimeren van het aardgas zodat het naar de wal getransporteerd kan worden. Ook onderhoud aan de hijskraan en diverse pompen en compressoren. Ook ben ik lid van het calamiteiten team voor brand en M.O.B, (man over board). Voor het brand team en m.o.b team moet je ook cursussen volgen welke om de twee jaar ook weer herhaald dienen te worden. En ook moet je om offshore te werken ook een cursus "HUET" volgen, dit is helikopter underwater escape training, oftewel helikopter onderwater ontsnapping training. deze cursus is van essentieel belang om offshore te mogen werken. Deze cursussen worden gegeven bij "Nutec" in Rotterdam op de maasvlakte of de haven van Den Oever of in Den Helder bij "DHTC" De eilanden worden bevoorraad middels containers welke door schepen van de "SNS pool" op zee worden rond gebracht. Ook brengen deze schepen ons water en als het benodigd is onze dieselolie.

Mijn "shift" is 2 weken "offshore" en 3 weken thuis, ja ik hoor je al denken wat een luxe, maar in de twee weken "offshore" werk ik 12 uur per dag en 14 dagen achter elkaar (12*14=168uur). Ik vertrek op dinsdagen en kom ook weer terug op dinsdagen.