Een passie in pastel

Wat is er nu zo leuk aan het verzamelen van dit pastel servies?

Tja, wat is er leuk aan dagen zoetbrengen op rommelmarkten om tenslotte met 1 kopje of kommetje naar huis te keren? De kick! Vaak kom ik op rommelmarkten slechts een aantal borden tegen waarvan ik er al genoeg in mijn bezit heb om een heel weeshuis van te laten eten en toch... Heel soms kun je ineens een kannetje of schaal vinden die je nog niet hebt en dat maakt al het gezwerf over koninginnedagmarkten en verzamelbeurzen de moeite waard!

Het klinkt nu alsof ik een elk vrij uurtje op zoek ben naar spulletjes voor mijn verzameling. Maak je geen zorgen er zijn nog andere dingen in het leven en ik plan de weekeindes niet rond rommelmarkten e.d. Ook heb ik niet de neiging maar alles te kopen omdat het in mijn verzameling past ik probeer eerder mijn verzameling completer te maken in de zin dat ik liever van een vorm kommetje alle kleuren bij elkaar wil hebben dan dat ik van elke vorm kommetje er een bezit.

Terug naar de titel van dit stukje tekst: 'Een passie in pastel' waarom vind ik dit servies zo geweldig?

# Het is mooi in zijn eenvoud: echt om elke dag te kunnen gebruiken. Ik moet er niet aan denken om het alleen maar in een vitrinekast neer te zetten.

# De veelvoud aan kleuren en vormen: niet alle kleuren blauw bijvoorbeeld zijn van dezelfde tint er is behoorlijk wat variate. Ook in de vormgeving is dit het geval: ik bezit enkele koffiepotten maar ze zijn geen van allen hetzelfde van vorm.

# De kwaliteit: mensen gebruiken het in hun magnetrons en vaatwasmachines zonder problemen, en dat voor een servies dat uit de jaren '50 en '60 stamt!

# Nostalgie: ook al heb ik zelf de jaren waaruit dit servies stamt niet meegemaakt, mijn moeder en oma hadden vroeger ook nog delen van dit servies in hun keukenkastjes staan.

Variatie in kleuren

Het leuke aan het pastel servies zijn natuurlijk de verschillende kleuren die je onderling kunt combineren. Klik op de kleur van je keuze om het pasteipotje van kleur te laten veranderen.

# Roze # Mintgroen
# Grijsblauw # Blauw
# Geel # Okergeel

 

 

Detail