Zanger Jan Mühren is een geboren en getogen Volendammer. Afkomstig uit een voetbalmilieu als broer van de voetballers Gerrie en Arnold Mühren. Hij verloor echter al op jonge leeftijd zijn hart aan de muziek en niet het stadion van de F.C. Volendam, maar de bühne werd zijn werkterrein.

Als zanger/gitarist van de groep Next One bespeelde hij er heel wat. Maar ook op platengebied was Next One zeer aktief, met hitsingles als: “Little Spanish Sailor”, “Emmalee” en “Cats Forever”.
Vanaf 1978 koos Mühren echter voor een plaats in het all-round orkest “Fiësta”waar hij mee tot 1995 door het land trok. Op de bekende Volendammer Kermis speelde “Fiësta” zijn laatste concerten en hield de band op te bestaan. Fiësta heeft enige singles uitgebracht, waaronder het mooie spaanse “Noche Blanca en Munich” en met “De vrolijke koster” traden zij op in de “5 uur's show”.

Hoogste tijd om zijn muzikale carrière een andere wending te geven. Vanaf 1995 werkt hij aan een solo carrière. In 1997 bracht hij een single op de markt, geproduceerd in de studio van Jan Vis in Rosmalen, getiteld “De nacht van mijn dromen” een Nederlandstalige c.d. single.

In 2000 kwamen de zanger en zijn producer Cor Veerman (Dekker) tot de conclusie dat Volendam en de palingsound onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en op aanraden van de leden van BZN werd er een pracht van een c.d. gemaakt waaraan vele prominenten uit Volendam en omgeving spontaan hun medewerking verleenden. Als arrangeur werd Hans Hollestelle aangetrokken, wat heeft geresulteerd in een professioneel product dat staat als een huis. De c.d. heet “All my life” en is uitgebracht bij Sony Music.
In september 2000 is de c.d. gepresenteerd in Hotel Spaander te Volendam onder toeziend oog van vele Nederlandse prominente artiesten en media. Mede gezien de sfeervolle live- optredens die “Jan Mühren” in den lande verzorgt is de c.d. een welkome aanvulling op het toch al sfeervolle repertoire, want de live- optredens zijn hét handelsmerk van “Jan Mühren” geworden.

“Sail down to Australia” werd gelanceerd en is door zijn maatschappij Sony Music uitgebracht als single met als invalshoek de Olympische Spelen in Sydney, Australië in 2000. De single werd bij het sportprogramma “radio Olympia” op radio 1 elke dag als openingsnummer gedraaid. Ook was de single te zien op RTL 4 bij het programma “de Staatsloterijshow”, gepresenteerd vanaf Sail 2000.

Zijn uitermate professionele, internationaal georiënteerde repertoire zorgt voor een optreden waar iedereen nog lang over napraat. Vol gevoel, passie, emotie en klasse geeft Jan een act tijdens uw evenement. Of het nu een gala-avond is, of de opening van uw bedrijf, een receptie, een verjaardag of een diner-dansant, dan is een "gast-optreden"(30-45 minuten) van Jan Mühren een "aanrader".

Kortom, ingrediënten genoeg om Jan Mühren eens “in huis” te halen.

Klik hier voor opvragen informatie of boekingen