Shakshouka (gebakken paprika’s en tomaten met ei)

Categories:
none

2 uien, gehakt
3 eetlepels neutrale, plantaardige olie
2 groene of rode paprika’s,
1 chilipeper in stukjes
4 tomaten
1 peper
1 zout
4 eieren

Deze naam wordt voor allerlei gerechten met gebakken groenten gebruikt. In Tunesië, waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt, gebruikt men verschillende soorten groenten, onder andere aardappels, tuinbonen, artisjokken en courgettes, maar in deze versie, een populair Israëlisch avondmaal, verwerkt men uien, paprika’s en tomaten.

Fruit de uien in de olie tot ze goudbruin zijn. Doe de paprika’s en de chilipeper erbij en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en sudder 10 minuten. Breek de eieren op de groenten en laat ze in 3 -4 minuten stollen. Serveer direct, met brood. Variaties: - Laat de eieren niet heel, maar maak er roerei van. - Doe er 250 gram, in kleine stukjes gesneden mergues bij en 3 in plakken gesneden, gekookte aardappels. - Er is ook een Bulgaarse versie met kaas: Bak 3 in ringen gesneden rode paprika’s in 3 eetlepels olie tot ze zacht zijn. Voeg 4 ontvelde en in plakken gesneden tomaten toe, besprenkel met peper en zout en bak een paar minuten. Roer er 4 losgeklopte eieren en 125 gram geprakte feta door en laat de eieren stollen.

-

Contributor: De Joodse keuken : Achthonderd authentieke recepten uit
Yield: 4 personen