Bertha's peperonata

Categories:
none

1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 vleestomaat
100 g pekelvlees
1 eetlepel olijfolie
1 zout
1 peper
1 wijnazijn
1 eetlepel verse gehakte peterselie

Voorbereiding (5 minuten):

De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ui en de knoflook pellen, de ui fijn snipperen en de knoflook uitpersen. De tomaat 15 seconden in heet water dompelen, ontvellen en in blokjes snijden. Het pekelvlees klein snijden.

Bereiding (10 minuten):

De olijfolie in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De ui en knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) in 1 minuut op 100% glazig fruiten. De reepjes paprika, het pekelvlees en de tomaat toevoegen en alles (onafgedekt) eerst 3-4 minuten op 100% en daarna 2-3 minuten op 50% verwarmen. De peperonata op smaak brengen met zout, suiker en azijn en (afgedekt) kort laten nagaren. Bestrooid met peterselie serveren.

-

Yield: 1 rezept servin