Asperges, groene en witte, met rookvlees en walnotendressing

Categories:
none

200 gram witte asperges
100 gr am groene asperges
2 stuks ontvelde tomaten
15 stuks zwarte olijven
1 krop groene sla (lollo verde)
12 plakken runder rookvlees (niet te dun gesne; den 1 in reepjes)
40 gram walnoten, gebroken
olijfolie om in te bakken
dressing
50 cc walnoten olie
50 cc zonnebloem olie
100 cc balsamico azijn
2 eetl. honing
1 bosje basilicum
peper en zout

Voorbereiding: TIP:Groene asperges hoeft u niet te schillen. Snijd wel het onderste stukje eraf, 2 cm. In ruim kokend water met wat zout afkoken in 5 tot 8 minuten. Beetgaar afhankelijk van de dikte van de asperges.Daarna f koudspoelen f verder warm verwerken volgens receptuur. Dressing: De azijn, de honing, een snuifje zout en peper mengen en de olie toevoegen

Bereiding: Schil de witte asperges en snijd het uiteinde van de asperges af (2 - 4 cm). Snijd de asperges in de lengte door en daarna in vieren. Verwarm een braadpan, doe hier wat olijfolie in en voeg de witte gesneden asperges erbij. Bak ze in 5 minuten, laat de asperges niet bruin worden Doe de dressing erbij en breng bijna aan de kook. Laat het geheel afkoelen in de koelkast. Blancheer de groene asperges, snijd het uiteinde eraf ( 2 cm). Snijd de groene asperges in de lengte door en daarna in vieren. Plicheer ( ontvel ) de tomaat, haal het zaad eruit en snij deze daarna in reepjes. De sla goed wassen en plukken. De zwarte olijven in stukjes snijden. Als de dressing koud is, de groene asperges, de tomaat, de olijven, de gesneden basilicum en de reepjes rookvlees toevoegen. Het geheel opmaken met de sla.

Tip Niet bewaren in de koelkast want de dressing werkt in op de groene asperges, deze wordt dan bruin.

Yield: 4 personen