Puree & preigratin

Categories:
none

1 kg aardappelen (bv. bintje)
50 gm boter
1 bosje stoofprei of 2 bosjes soeppr; ei
100 gm geraspte harde belgische kaas
1/2 liter melk
1 peper
1 zout

Maak de aardappelpuree (zie recept voor de '3 x puree'). Kook of stoom de in stukjes gesneden prei beetgaar. Smelt 1,5 eetlepel boter in een pan en roer er l eetlepel bloem onder. Kruid met peper en zout en giet er voorzichtig en met scheutjes de melk bij. Blijf roeren, laat 5 minuten zachtjes indikken en meng met de prei. Giet in een ovenschotel, bedek met de puree en maak eventueel figuren met een vork. Bedek met enkele klontjes boter en gratineer onder de grill. Gameer met gefrituurde preireepjes.

Culi-tip: Vervang de prei door bloemkool, broccoli, spinazie, witlof of schorseneren.

Yield: 4 personen