Schorseneren au gratin

Categories:
none

1 kg schorseneren
zout
20 gm boter
20 gm tarwebloem
250 ml melk of
125 ml melk vermengd met 125 ml bouillon
75 gm kaas geraspt
zout
peper naar smaak
paprikapoeder naar smaak

De schorseneren op de gewonen manier met wat zout gaarkoken.

Intussen de kaassaus maken: boter smelten, bloem erbij, langzaam melk of bouillon toevoegen, steeds blijven roeren tot een gebonden saus zonder klontjes. Van het vuur af 30 gram geraspte kaas erdoor roeren en eventueel wat zout en peper.

De gekookte schorseneren door de saus roeren, bestrooien met de rest van de kaas, in een zeer warme oven of onder de grill een bruin korstje geven.

Strooi er voor het opdienen nog wat paprikapoeder over.

Opmerking van de schrijfster: Dezelfde gang van zaken kan worden toegepast op allerlei groenten die goed smaken in combinatie met kaas: raapjes, pastinaken, koolraap, knolvenkel, groenlof, snijbiet, (groene) bloemkool, koolrabi, aardpeer. Ook is met de kaas te variŽren: blauwschimmelkaas, komijnekaas, geitekaas, het zal iedere keer net even anders smaken.

Contributor: Bijzondere groenten - Hermy Brouwer
Yield: 4 personen