Spinazie-polenta

Categories:
none

250 ml polenta
750 ml kokend water
1 eetlepel uienpoeder
1 theelepel zout
100 gm feta verbrokkeld
250 gm diepvries spinazie ontdooid, uitge; knepen
1 plantaardige olie om te bakken

Meng polenta met kokend water, uienpoeder en zout in een ruime pan. Laat het ong. 15 minuten zachtjes koken, regelmatig goed roeren.

Voeg feta toe en roer het door de polenta tot het min of meer erin is opgelost.

Trek de bladeren van de, goed uitgeknepen, spinazie wat los en roer dit door de polenta. Spreid de polenta uit over een groot plat bord (ong. 2 cm dik) en laat het minstens 30 minuten, maar liefst 1 uur staan.

Snijd de polenten in ong. gelijke blokken van 5 bij 5 cm en bak ze in wat olie aan beide zijden bruin. Direkt opdienen.

Contributor: Tabitha Hinde
Yield: 4 personen