Belgische wafels met custard en bramen

Categories:
none

1/2 liter custardvla
100 ml stijfgeslagen slagroom
6 bramen per wafel
1 een plakje sterrevrucht per wafel
----WAFELS----
300 gm bloem
1/2 liter melk
1 snufje zout
75 gm witte basterdsuiker
100 gm boter
2 eieren
10 gm bakpoeder

Klop de boter met de suiker en het zout schuimig. Roer de eieren er één voor één doorheen. Roer de helft van de melk er beetje bij beetje door. Meng het bakpoeder door de bloem en zeef het boven het eimengsel. Spatel de bloem er doorheen en schenk de rest van de melk al roerend bij het beslag. Laat het wafelijzer warm worden, bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit ze ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin Maak ½ liter custardvla volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de custard afkoelen en spatel er 100 ml stijfgeslagen slagroom door. Schep op elke wafel royaal custard en garneer met 6 bramen en een plakje sterrevrucht.

bron : Menu 1993/18 (22 september 1993)

Yield: 15 wafels