Gevuld brood

Categories:
none

1 small aubergine, in plakken
1 zout
1 peper
5 eetlepels olijfolie
1 rond boerenbrood (wit of bruin)
125 gm plakjes rauwe ham
1/2 pot geroosterde paprika's
3 tomaten, in plakjes
150 gm mozzarella, in plakjes
15 zwarte olijven, ontpit, in plakjes
25 gm rucola (raketkruid) of spinazie
15 blaadjes basilicum

Aubergineplakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie aan beide zijden 5 min. bakken. Aubergine laten uitlekken. Uit bovenkant van brood 'deksel' snijden en brood uithollen. Brood vullen met laagjes ham, paprika, aubergine, tomaat, mozzarella, olijven, rucola en basilicum. Vulling met out en peper bestrooien en met 3 el olijfolie besprenkelen. Deksel erop zetten en brood in punten gesneden serveren.

voedingswaarde : 180 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten

bron : Tip Culinair special Wereldhapjes

Yield: 12 punten