Verstopte worstjes met aardappelpuree

Categories:
none

750 g aardappels (bloemig)
500 g prei
ca. 400 g knakworst of
bockworst (uit blik)
1 eetl. zonnebloemolie
zout
ca. 100 ml warme melk
4 eetl. paneermeel
20 g boter

Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken en de schoongemaakte prei in ringen. Laat de worst uit blik uitlekken. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal in met zonnebloemolie. Verwarm, terwijl de aardappels koken, de oven voor op 190°C.

Bereiding: Kook de aardappels in gezouten water in ongeveer 15-20 minuten gaar. Kook de prei in een tweede pan in ongeveer 10 minuten gaar. Giet aardappels en prei af. Stamp de aardappels fijn en voeg tijdens het fijnmaken bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toe. Wilt u een luchtige puree, klop hem dan even kort met een handmixer op. Verdeel de uitgelekte prei over de bodem van de schaal. Leg hier een laag worstjes bovenop. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. De bovenkant van dit gerecht is dan lichtbruin en knapperig.

Variatie: Vervang de knakworstjes door gebakken braadworstjes.

Wijnadvies: Tijd voor een volle rode wijn uit de Languedoc, Roussillon, Rhône of Spanje.

Voedingswaarde per persoon: eiwit: 13 g vet: 22 g koolhydraten: 47 g kcal (kj): 438 (1840)

-

Contributor: Boodschappen 02-2005
Yield: 4 personen
Preparation Time: 00:35