Zomers paksoistamppot met slavinken

Categories:
none

300 gm paksoi
3 deciliter melk
40 gm (room-)boter
4 slavinken
1 pak (aardappel-)puree
1 eetlepel paprika (poeder)
1/2 paprika (geel)
1 zout
1 peper
1 nootmuskaat

Bereidingswijze: Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de slavinken in circa 5 minuten rondom bruin. Was de paksoi en snij bladeren en stengels in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg 1 deciliter water aan de slavinken toe en laat ze in circa 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Bereid intussen aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1 deciliter water minder. Schep de paksoi, paprikastukjes en de rest van de boter erdoor en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een snufjes nootmuskaat. Schep de stamppot op twee borden en leg de slavinken erop. Geef de jus erbij.

Contributor: Mistermail
Yield: 2 personen