Mousse van perziken, yoghurt en slagroom

Categories:
none

250 gram uitgelekte perziken uit blik
50 gram suiker
1/2 theelepel vers geraspte citroenrasp
sap van 1 sinaasappel
6 gelatineblaadjes
250 gram dikke yoghurt
4 schijfjes perzik
muntblaadjes voor de garnering

Bereiding: Pureer de perziken in de mixer en voeg er de suiker en de citroenrasp bij. Wrijf dit alles nu door een fijne zeef in een ruime kom. Verwarm vervolgens het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen tot het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer hier geleidelijk de yoghurt door. Schep de mousse in 4 mooie coupes en laat de inhoud van deze coupes gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de mousse voor het serveren nog met een plake perzik en muntblaadjes.

Yield: 4 personen