Funghi e polenta (champignons gevuld met kaaspolenta)

Categories:
none

6 grote parijse champignons
2 vleestomaten
8 theelepels gecondenseerde melk
1 vetarm bouillonblokje opgelost in; 30 cl water
4 eetlepels maïsgriesmeel
4 eetlepels geraspte 30 kaas
2 uien
2 knoflookteentjes
2 theelepels olijfolie
1 enkele salieblaadjes
1 peper
1 zout

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Borstel de champignons schoon en snij er de steeltjes vanaf en hak deze fijn, was de tomaat en snij in stukjes. Breng de melk en de bouillon aan de kook en doe er al roerend het maïsgriesmeel bij. Blijf gedurende 3 minuten roeren en laat het griesmeel zwellen. Roer de geraspte kaas eronder en kruid met peper en zout.

Bereidingswijze: Vul de champignons op met het polenta-mengsel en plaats ze in een ovenschotel. Pel en hak het knoflookteentje en de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui, het knoflookteentje en de salieblaadjes in. Giet het mengsel oven de champignonhoedjes en plaats de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven .

Serveertips: Heerlijk met een frisse salade!

Yield: 2 personen