Wildzwijnbiefstuk met paprikajus

Kategorie: {535}wild-gerechten

Anzahl: {536}4 Personen

1 Sjalotje
1 Rode paprika
4 Wildzwijnbiefstukken (a ca. 125 g)
200 Milliliter Rode wijn
1 Pot wildfond (380 ml, AH)
2 Takjes tijm
75 Gram Boter
1 t Kaneel
1 t Chilipoeder
Zout
Versgemalen peper
Aluminiumfolie

Voorbereiden: Sjalotje pellen en snipperen. Paprika schoonmaken.
Helft van paprika fijnsnipperen en andere helft in flinterdunne
reepjes snijden. Reepjes halveren. Biefstukken op kamertemperatuur
laten komen. In pan sjalot met wijn, fond, tijm en gesnipperde
paprika aan de kook brengen. Fond op hoog vuur in 10-15 minuten tot
eenderde laten inkoken.

Bereiden: Vlees inwrijven met kaneel en chilipoeder. In koekenpan 50
g boter verhitten. Biefstukken op matig vuur in ca. 10 minuten mooi
bruin en net gaar bakken, regelmatig keren. Vlees bestrooien met
zout en peper, op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm
houden.

Paprikareepjes in bakvet ca. 1 minuut zachtjes bakken. Ingekookte
fond door zeefin koekenpan schenken. Aanbaksels losroeren en jus nog
ca. 3 minuten laten inkoken. Van vuur af rest van boter in klontjes
doorjus kloppen.

Biefstukken op vier warme borden leggen. Wat jus erover scheppen,
rest in jus. kom serveren. Lekker met zuurkoolstamppot (zie blz. 39).

Voorbereiden ca. 20 minuten Bereiden ca. 20 minuten Prijs p.p. € 6.30

Bevat per eenpersoonsportie 360 kilocalorieën, eiwit 29 g, vet 20 g,
koolhydraten 4 g

wijncategorie 7 Léon Marzot T empranillo

Bron: Allerhande 12-2002


Recept van Kalorio! V3.01 [ geregistreerd ]

erug naar inhoud