Gebraden hazenrug met kastanjesaus

Kategorie: {535}Kerst, wild-gerechten

Anzahl: {536}4 Personen

4 Hazenrugfilets
150 Gram Kastanje
400 Gram Knolselderij
200 Gram Aardappel
250 Gram Cantharel
1 Citroen
20 Gram Bloem
1 Ei
50 Gram Paneermeel
120 Gram Boter
350 Milliliter Bouillon
Peper
Zout
Waterkers

Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 45 minuten Benodigde
materialen: wat aluminiumfolie en een frituurpan.

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De
kastanjes in kokend water blancheren en de velletjes met een mesje
verwijderen. Aardappelen en knolselderij schoonmaken. De
knolselderij met citroensap inwrijven om verkleuring tegen te gaan.
De groenten beetgaar koken. De knolselderij samen met de aardappelen
pureren en hier balletjes van vormen. Haal deze balletjes
achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopt ei en de paneermeel.
Laat drogen. Bak de aardappel-knolselderijballetjes in heet
frituurvet goudbruin. Borstel de cantharellen schoon en bak die in
eenvierde van de boter gedurende 3-4 minuten. Wrijf de
hazenrugfilets met peper en zout in en schroei ze in eenvierde boter
in een koekenpan snel dicht. De filets vervolgens in een
voorverwarmde oven in acht minuten gaar braden.

Neem de filets uit de oven en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat in
de uitgezette oven rusten. De bouillon aan de kook brengen, samen
met eenderde van de kastanjes en eenvierde boter. Pureren, zeven en
de saus verder op smaak brengen met peper en zout. De rest van de
kastanjes in een eenvierde boter opbakken. De hazenfilets in plakken
snijden en samen met de garnituur, saus en enkele blaadjes waterkers
op voorverwarmde borden leggen.

Bron: receptenweb.nl


: Erfasser: *RK* 01.04.02 von
: Quelle: jantenkate


Recept van Kalorio! V3.01 [ geregistreerd ]

erug naar inhoud