Franse appeltaart

Categories:
none

----DEEG----
150 gm boter
450 ml tarwebloem
75 ml water
1 snufje zout
----VULLING----
5 zure appels
100 ml suiker
3 eetlepels boter
2 eetlepels abrikozenjam als glazuur

1. Snijd de boter in kleine stukjes en meng het met meel en zout. Voeg water toe en kneed er een vast deeg van. Doe het deeg in een plastic zakje en laat het een half uurtje in de koelkast staan.

2. Oven voorverwarmen tot 200 graden.

3. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Vermengen met het suiker.

4. Een vorm van ca. 24 cm doorsnee beboteren (geen springvorm!). Doe de appelstukjes erin en hier over wat stukjes boter.

5. Rol het deeg uit en leg het als een deksel op de appelstukjes. In het

onderste gedeelte van de oven ong. 15 minuten bakken.

6. Keer de taart om op een platte schaal zodat de appel bovenop komt te liggen. Verwarm de abrikozenjam om hem een beetje te laten smelten en verdeel dit met een kwastje over de taart.

Kan warm of koud worden geserveerd.

Contributor: Svenska Dagbladet 07-09-2000
Yield: 6 -8 porties