Ragoût

Categories:
none

250 gm kipfilet
250 gm kleine champignons, ontstele en in; vieren snijden
250 gm kleine champignons, in plakjes
2 uien, gesnipperd
2 eetlepel(s) olie
100 ml slagroom, ongeklopt
1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel(s) vers gehakte peterselie
1 eetlepel(s) vers gehakt bieslook
1 theelepel(s) gemberpoeder
1 theelepel(s) sambal oelek
1 peper
1 zout
1 tartex biobin

Zet een pan met water op en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Hierna de kipfilet met koud water laten schrikken. Verhit in een pan een eetlepel olie en bak hierin de plakjes champignons, de steeltjes van de andere champignons en de helft van de ui in 5 minuten gaar. Laat dit afkoelen en pureer dit tot een egale massa. Verhit de andere eetlepel olie in een pan en bak hierin de in vieren gesneden champignons en de andere helft van de ui in 5 minuten gaar. Schenk de bouillon erbij. Snijd de afgekoelde kip in kleine stukjes en voeg dit toe aan het bouillonmengsel. Verhit tot dit bijna kookt en roer er de gepureerde champignons door zodat de ragoût gaat binden. Roer er de peterselie, bieslook en gemberpoeder door en breng het op smaak met peper en zout. Schenk er als laatste de slagroom bij, laat de ragoût nu niet meer koken. Mocht u de ragoût de dun vinden dan kunt u nog wat champignonpuree toevoegen of binden met Tartex Biobin.

Kroketten: Als u de ragoût extra gebonden maakt en een nacht laat opstijven in de koelkast kunt u er kroketten van maken! Maak van 2 à 3 eetlepels ragoût kroketten en rol ze door gemalen noten. Bak ze ca. 4 minuten in olie op 180 graden C.

Bron: Montignac :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 5.01.2003 :Fingerprint : 26450885,459711207,Kalorio

Yield: 4 personen serv