Bami met tahoe en pindasaus

Categories:
none

1 blok tahoe
6 eetlepels ketjap
3 eetlepels sherry
3 theelepels sambal oelek
1 zakje boemboe nasi goreng
1 bamipakket
175 gm chinese mie
1 kruidenbuiltje voor groentebouillo; n
3 eetlepels olie
400 gm panklare prei
1/2 pot pindasaus (netto 250 gr)
3 eieren
3 eetlepels melk
zout, peper
25 gm boter

Snijd de tahoe in kleine blokjes. Roer in een kom de ketjap, de sherry en 1 tl sambal door elkaar, schep de tahoeblokjes erdoor en laat ze ca. 1 uur marineren. Schep af en toe om. Laat de boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing wellen.

Halveer de Spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui uit bamipakket fijn. Kook de mie gaar in een pan kokend water met het kruidenbuiltje volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Dep de tahoeblokjes met keukenpapier droog. Verhit de olie in een braadpan en laat de ui, Spaanse peper en boemboe nasi goreng ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de tahoe toe en bak die ca. 5 minuten zachtjes mee. Voeg de rest van de groenten uit het bamipakket, behalve de tomaat en de taug‚, en prei toe en bak ze al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig en gaar. Schep de mie erdoor en verwarm die al omscheppend.

Maak de bami op smaak af met de marinade van de tahoe en sambal. Schep de taug‚ uit het bamipakket erdoor en verwarm het geheel af en toe omscheppend op zacht vuur nog ca. 5 minuten. Maak intussen de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de tomaat uit het bamipakket in plakjes. Klop in een kom de eieren met de melk, zout en peper los. Verhit de boter in een koekepan, bak een dunne omelet en snijd die in reepjes. Doe de bami goreng over in een schaal en garneer met de plakjes tomaat en de omeletreepjes. Geef de pindasaus er apart erbij.

Yield: 4 personen