Pasta met pestosaus (pasta al pesto)

Categories:
none

40 verse basilicumblaadjes
1 eetlepel(s) geraspte pecorino (een italiaanse; schapenkaas)
4 eetlepel(s) gemalen verse parmezaanse kaas
1 een handvol pijnboompitten
1 beker extravergine olijfolie
1 knoflook
1 zout

bereiding:

was de basilicumblaadjes en droog ze voorzichtig tussen twee schone theedoeken. mix de basilicumblaadjes, de pijnboompitjes, de olijfolie, de knoflook en een snufje zout goed door elkaar.

voeg dan de pecorino en de parmezaanse kaas toe en meng nogmaals. als de pestosaus wat droog is, kun je - voordat je ze over de pasta doet - wat kookvocht van de pasta toevoegen. kook de pasta in ruim water waaraan je zout hebt toegevoegd. als de pasta gaar is, vermeng je deze met de pestosaus.

strooi er wat verse gemalen parmezaanse kaas over en je hebt een heerlijke maaltijd. serveer met de pasta al pesto een witte wijn. intens met een heerlijk bouquet en een droge smaak is de pinot grigio uit santa margherita. een wijn met een sterk karakter, die kan worden gedronken bij vele gerechten: verschillende pasta's en visschotels

Contributor: M. Welman
Yield: 4 personen