Risotto funghi met kipfilet en rucola

Categories:
none

1 pak lassie risotto funghi
2 eetlepels boter
250 g kipfilet, in blokjes
1 theelepel oregano
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
125 g (kastanje) champignons, in plakjes
30 g rucola

Bereiding 1. Breng de risotto in een pan met 500 ml koud water al roerende aan de kook. Laat de risotto onafgedekt 13 minuten zachtjes koken.

2. Neem de risotto van de warmtebron en laat deze 5 minuten afgedekt nagaren. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met oregano in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 1 minuut mee. Schep de champignons door de kip en bak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.

3. Schep de kip met champignons door de risotto.

4. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en garneer deze met rucola.

5. Tip: Garneer de risotto met 3 eetlepels Parmezaanse kaaskrullen.

6. Variatietip: Vervang de gebakken blokjes kipfilet door 100 g Hollandse garnaaltjes en schep deze met de gebakken ui en champignons door de risotto.

-

Contributor: Lassie recepten
Yield: 3 personen
Preparation Time: 00:20