Salade met warme vijgen en blauwe kaas

Categories:
none

6 eetlepel(s) olijfolie
1/2 eetlepel(s) vloeibare honing
2 eetlepel(s) balsamico-azijn
1 zout
1 versgemalen zwarte peper
6 verse vijgen
100 gm eikenbladsalademelange met rucola
150 gm blauwaderkaas bv blue stilton
1 ovenschaal
1 plastic folie

Voorbereiding: in kommetje olijfolie, balsamicoazijn ne honing tot dressing kloppen. op smaak brengen met zout en peper. vijgen in vier partjes snijden en in dressing leggen, 5 min laten marineren. vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen. dressing bewaren. intussen sla over 4 bordjes verdelen en kaas erover brokkelen. bordjes en venschaal afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren.

Bereidingswijze: ovengrill voorverwarmen. ovenschaal met vijgen ca 3 minuten vlak onder de grill schuiven. warme vijgen over de bordjes met sla verdelen. dressing doorroeren en over salade sprenkelen.

Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 24.11.2002 :Fingerprint : 26450887,459711809,Kalorio

Yield: 4 personen serv