Zomerse salademaaltijd

Categories:
none

eerste salade:
1/2 krop ijsbergsla
1 ons kipfilet of half bakje oesterzwamme; n
1/2 puntje danish blue (kaas)
1/2 zakje pijnboompitten
zoute ketjap (asin) of sojasaus
scheutje olie
tweede salade:
5 tomaten
1 bolletje mozzarella (kaas in een zakje)
paar blaadjes verse basilicum
olie
azijn
wat peper
zout
erbij:
vers stokbrood of voorgebakken stok; brood
kruidenboter
voor toe :
een schaal kersen

Bijzonderheden: kan met vlees of vegetarisch gemaakt worden.

Tip vooraf: als je een extra grote portie salade maakt, heb je daar de volgende dag veel plezier van bij de lunch of als bijgerecht bij

je avondeten! Je kunt de salades ook prima in een bakje meenemen naar je werk. Vergeet dan niet om ook een vork mee te nemen...

Bereiding:

Eerste salade

1.. Doe de pijnboompitten droog in de koekenpan. Rooster ze tot ze er goudbruin uitzien. 2.. Snijd intussen de kipfilet of de oesterzwammen in reepjes. Als de pijnboompitten geroosterd zijn, doe ze dan in een schaaltje om af

te koelen. Je kunt nu wat olie in de koekenpan doen en de reepjes kipfilet of oesterzwam toevoegen. Laat de reepjes kort bakken en voeg

dan wat zoute ketjap of sojasaus toe tot ze mooi bruin kleuren. De salade wordt daar lekker pittig van. 3.. Snijd en was de ijsbergsla. Snijd de Danish Blue in stukjes. 4.. Als de kipfilet of oesterzwam gaar is, laat de stukjes dan in een bakje afkoelen. Laat ze niet te lang in de pan! De kip wordt dan

taai en de oesterzwammen worden te slap. 5.. Hussel de sla, de reepjes kip of oesterzwam, de pijnboompitten en de stukjes Danish Blue door elkaar en je eerste salade is klaar. 6.. Als je voorgebakken stokbrood hebt, of als je je stokbrood warm wilt eten, vergeet het dan niet in de oven te leggen. Tweede salade 1.. Snij de tomaten in plakjes. 2.. Snij het bolletje mozzarella in plakjes of stukjes. 3.. Knip de blaadjes basilicum in reepjes. 4.. Doe de plakjes tomaat met de mozzarella in een schaal en strooi de basilicum er overheen. Doe er wat olie en azijn overheen en naar

smaak wat peper en zout. Nu is de tweede salade ook klaar! Erbij 1.. Snij tijdens het eten plakjes stokbrood af en besmeer die met kruidenboter. 2.. Een tip voor als je geen alcohol wilt drinken, maar wel iets bijzonders wilt schenken voor of tijdens het eten: bij o.a.

reformzaken en Albert Heijn kun je Amé kopen, een drankje op basis van vruchten en kruiden. Het kost ca. 6 gulden per fles en is

verkrijgbaar in rood, wit en rosé. Er is geen suiker aan toegevoegd. 3.. Voor toe kun je kersen eten en als je in de tuin zit kun je ook nog een wedstrijdje doen wie de pitten het verst kan spugen...

Contributor: De Virtuele keuken
Yield: 2 personen