Noedelsalade

Categories:
none

100 gm dunne rijstnoedels
1 eetlepel(s) zonnbloemolie
200 gm kipfilet, in reepjes
1/2 eetlepel(s) geraspte verse gemberwortel
150 gm grote gekookte garnalen, gepeld
2 lente-uitjes, in ringen
2 eetlepel(s) fijngesneden koriander
2 eetlepel(s) sesamolie
1 eetlepel(s) rijstazijn
1 eetlepel(s) japanse sojasaus
2 eetlepel(s) sesamzaad

Rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing laten weken, daarna laten uitlekken. Zonnebloemolie verhitten en kip en gember hierin 7 min. roerbakken. Mengsel uit pan scheppen. Noedels mengen met kip, garnalen, lente-ui en koriander. Voor dressing sesamolie, rijstazijn en sojasaus mengen en dressing door salade roeren. Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren en over salade strooien.

voedingswaarde : 440 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair juni 1997 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 23.08.2002 :Fingerprint : 26450887,459711774,Kalorio

Yield: 2 personen serv