Tahoebeignets met vruchtensaus

Categories:
none

frituurvet / olie
1 blok tahoe ą 400 g
zout
2 tl gemberpoeder
2 pakjes ku lo yuk rijsttafelmix (conimex)
3 el bakgember
4 el fruitcocktail (blik)

Alle ingrediėnten klaarzetten. In frituurpan frituurvet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Schaal voorverwarmen. Tahoe in blokjes van ± 2 x 2 cm snijden. Bestrooien met zout en gemberpoeder. In kom beslag maken van deegmix en 1 dl water volgens gebruiksaanwijzing. Tahoeblokjes door beslag wentelen. Met ± 12 tegelijk in ± 3 min. goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen en in warme schaal scheppen. Warm houden. Op zelfde manier rest van tahoe frituren. In pan Ku Lo Yuk saus maken met 6 dl water volgens gebruiksaanwijzing. Gember en fruitcocktail ± 1 min. meewarmen. Tahoe en saus apart opdienen. Groentetip: sperziebonensalade met tomaat.

voedingswaarde : 500 kcal p.p. bereidingstijd : 20 minuten

Contributor: Tip juli 1982
Yield: 4 personen