Hei dou da cong xun gui yu (gestoomde zalm met prei en zwart

Categories:
none

1/2 dunne prei
2 el gezouten zwarte boontjes (toko)
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 zalmhaasjes 250 g
1 el droge sherry
2 el lichte sojasaus

Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6 - 8 min. net aan gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.

Contributor: China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kan
Yield: 4 personen
Preparation Time: 00:20