Visfilet met broccoli en sambal-klappersaus

Categories:
none

500 g stevige visfilet (bijv. roodbaarsfi; let)
1 struik broccoli
conimex wok olie
1 bakje conimex boemboe voor ajam paniki
1 pakje conimex romige kokosmelk
conimex sambal badjak
1 zak conimex chinese eiermie
4 eetlepels conimex geraspte kokos

Bereidingswijze: - Snijd de visfilet in blokjes van ca. 4 cm. - Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze. - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. - Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoliroosjes 5 minuten. Voeg de visblokjes en de kruidenpasta toe, roerbak deze voorzichtig 2 minuten. Voeg de kokosmelk en naar smaak wat sambal (hoe meer, hoe heter!) toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. - Voeg ondertussen de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. - Schep de gewokte visfilet in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover. Geef de mie er apart bij.

Op tafel: Het Conimex Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen. Wil je je maaltijd compleet maken, geef er dan een gemengde salade met tomaat en komkommer bij.

Lekker anders kan ook: Een feestelijk variant krijg je door de visfilet te vervangen door rauwe gepelde garnalen of in stukjes gesneden krabsticks (voeg deze op het laatst toe met de kokosmelk). Wil je de saus wat minder heet, laat dan de sambal weg!

Bevat per portie:=20 Energie: kcal 660 / eiwitten 36 g / vet 32 g / koolhydraten 57 g

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Yield: 4 personen