Entrecote met in bier gestoofde uien

Categories:
none

6 small uien
25 gm boter
150 deciliter donker bier
1 theelepel(s) tijm
2 entrecotes a 150 gr
1 sneetje ontbijtkoek
1 zout, peper

Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ca. 2 minuten zachtjes bakken. Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Verhit intussen de rest van de boter in een koekepan en bak de entrecotes op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien. Blijf roeren tot het vocht is gebonden. Leg de entrecotes op 2 warme borden. Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes. Lekker met pittig gekruide spruitjes.

Magnetron: Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt in een glazen schaal 1 eetlepel boter in ca. 1/2 minuut op vol vermogen. Voeg de uien, 1 dl bier en de tijm toe en verhit alles 5 minuten op vol vermogen. Roer de stukjes ontbijtkoek door de uien. Blijf roeren tot het vocht gebonden is. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de entrecotes op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Leg de entrecotes op 2 warme borden. Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712723,Kalorio

Yield: 2 personen serv