Gevulde varkenslever met mosterdsaus

Categories:
none

1/2 ui
25 gm rauwe ham
1/2 small appel
4 platte stukken varkenslever 100; g
1 zout
1 versgemalen peper
25 gm boterof margarine
1 zakje witte saus
2 eetlepel(s) cognac (vieux)
2 eetlepel(s) franse mosterd

Ui pellen en fijnsnipperen. Ham in kleine stukjes snijden. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In kleine blokjes snijden. In kom doen: ui, ham en appel. Door elkaar scheppen. lever met keukenpapier droogdeppen. Op aanrecht uitspreiden. Ui-hammengsel erover verdelen. Lever dubbelvouwen. met houten cocktailprikkers vaststeken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Lever inwrijven met zout en peper. In koekepan met anti-aanbaklaag boter smelten. Lever op matig vuur in 5 min. rondom lichtbruin bakken. Met deksel schuin op pan in nog 10 min. heel zachtjes gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in steelpan met liter water witte saus maken volgens gebruiksaanwijzing. Cognac en mosterd erdoor roeren. Lever op plank leggen. Cocktailprikkers verwijderen. Lever in plakken van 1 cm snijden. Op schaal rangschikken. 4 el saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met aardappelpuree en kropsla.

voedingswaarde : 270 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten

bron : Tip maart 1987

:Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 22.03.2002 :Fingerprint : 26450888,459712769,Kalorio

Yield: 4 personen serv