Pittige rundvlees curry, thais.

Categories:
none

600 gm magere runderlappen
2 teentjes knoflook (bv potje van go; tan, is al fijngehakt)
1 limoen
2 eetlepel(s) olie
2 eetlepel(s) rode currypasta (merk thai kitchen; )
200 ml kokosmelk (blik)
2 eetlepel(s) rietsuiker
1 kikkoman japanse ketjap
1 peterselie

Vlees op kamertemperatuur laten komen, in stukken snijden. Knoflook evt. nog pellen en fijnhakken. Limoen schoonboenen, raspen, uitpersen. In olie vlees ca. 5 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, 1 minuut roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, limoenrasp, rest van kokosmelk, rietsuiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur gaar stoven, ongeveer 2 1/2 uur. Op smaak brengen met japanse sojasaus. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met rijst of witte baguettes en met een zoetzure komkommersalade.

Bereidingstijd: ongeveer 3 uur

Bron: Brigitte :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 12.03.2003 :Fingerprint : 26450888,459712834,Kalorio

Yield: 4 personen serv