Griekse vleesspiesjes (suflaki)

Categories:
none

olie
1 teentje knoflook
1 theelepel oregano
1 theelepel citroensap
peper versgemalen
zout
400 gr varkensfilet
oven met grill (of op de barbecue m; aken)
sla bv gemengde ijsbergsla met gera; spte wortels
4 broodjes
tzaziki

maak een mengsel van olie, knoflook, oregano, citroensap, peper en zout. snijd het vlees in mooie dunne plakken vlees in mengsel marineren, alles moet goed onder de olie zitten, hoeft niet onder te staan maar wel goed bedekt het hoeft niet lang te marineren (10 minuten kan ook) maar wat langerder dan wordt het extra lekker

oven met grill aanzetten, ongeveer 180C hete lucht vlees etc nog eens goed omscheppen zodat er goed olie op het vlees zit (ivm voorkomen vastbakken aan het rooster in de oven) vlees aan pennen rijgen pennen op rooster (met lekbak eronder) onder de grill schuiven ongeveer 7 minuten, dan keren en nog eens 7 minuten

ondertussen borden mooi opmaken: leg royaal sla op het bord snijd een broodje in plakjes, dan krijg je het effect van kleine boterhammetjes, eventueel in broodroaster toasten, leg mooi naast elkaar op de sla leg een eivormig (quenelle) bergje tzaziki op de sla

leg de vleespennen erbij (kijk uit, de pennen worden natuurlijk loeiheet in de oven)

Yield: 4 personen