Pittig sambalgehakt met mihoen en paprika

Categories:
none

1 pak conimex mihoen
2 vleestomaten
2 grote groene paprika's
2 teentjes knoflook
conimex wok olie
400 g gehakt
1 potje conimex sambal brandal
conimex oestersaus

Bereidingswijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. - Was en snijd de tomaten in partjes. - Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in lange reepjes. Snijd de reepjes in 3 gelijke stukjes. - Pel en snijd de knoflook in plakjes. - Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikareepjes en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg het gehakt en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer hoe heter!) toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Voeg de mihoen en oestersaus naar smaak toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Schep er op het laatst de partjes tomaat door. - Schep de mihoen in diepe borden of kommen.

Op tafel: Zet Conimex Kroepoek en Atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook: Als je wat anders wilt dan gehakt, neem dan tofu fijngehakt of kleine stukjes kipfilet (ca. 8 minuten roerbakken). In plaats van paprika kun je ook 500 g gebroken sperzieboontjes of 1 in reepjes gesneden spitskool gebruiken.

Bevat per portie: Energie: kcal 610/ eiwitten 26 g / koolhydraten 60 g / vet 29 g

Halveer of vermenigvuldig de ingredi´┐┐en verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Yield: 4 personen