Rijst met gehakt

Categories:
none

2 koppen pandanrijst
400 gram rundergehakt
teentje knoflook
1 paprika in stukjes
beetje bakboter
zout
ras el hanout kruiden

Rijst opzetten met 3 koppen water en 15 minuten koken. Na ongeveer de helft van de kooktijd de paprika in een koekenpan bakken in een klein beetje bakboter. Als het een beetje zacht begint te worden de knoflook meebakken en tot slot het gehakt rul bakken. Op smaak maken met zout en Ras en Hanout kruiden (niet teveel in 1 keer, het is vrij pittig, dus af en toe even proeven).

Lekker met een frisse komkommersalade: flink stuk komkommer (iets meer dan de helft) in dunne plakjes 1 klein uitje in dunne ringetjes en dan in stukjes 1 teentje fijngehakte knoflook 1 flinke eetlepel yoghurt 1 flinke eetlepel mayo een eetlepel iets fijner gesneden kappertjes zout evt. wat zwarte peper uit de molen

Maak een dressing van de yoghurt, mayo, ui, knoflook en kappertjes. Breng op smaak met zout en evt. peper. Meng dit door de komkommer.