Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Categories:
none

600 gm kalfsfricandeau (plat stuk)
1 bloem
1 niet te grote ui
2 teentjes knoflook
150 gm tonijn in olie (eventueel tonijns; nippers)
6 ansjovisfilets
1 olijfolie
1 enkele takjes peterselie
1 enkele blaadjes verse basilicum
1 kleine stengel bleekselderij
1 1/2 deciliter droge witte wijn
2 citroenen
1 azijn
1 kruidnagel
1 blaadje laurier
1 tijm
1 ei
1 zout
1 peper
1 eetlepel(s) kappertjes in azijn

Voorbereidingstijd: circa 50 minuten, plus de tijd om het vlees te marineren.

Bereidingstijd: 35 minuten Als u wilt dat het kalfsvlees zijn vorm behoudt tijdens de bereiding, bind het vlees dan op 2 of 3 plaatsen op met keukentouw. Wentel het vlees door de bloem en leg het in een ovale magnetronschaal met hoge rand, die precies groot genoeg is. Doe de fijngesnipperde ui erbij, samen met de geplette teentjes knoflook, de verbrokkelde tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets en circa 1/2 glas olie. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

Bind peterselie, basilicum en selderij bijeen tot een bouquet garni en doe dit bij het vlees, samen met de wijn, het gezeefde sap van 1,5 citroen, 3 eetlepels azijn, de kruidnagel, het blaadje laurier en een snufje tijm. Wentel het vlees door deze ingredi‰nten, zodat het goed op smaak komt en plaats de schaal 20 minuten in de magnetron op de hoogste stand en vervolgens nog 10 minuten op 50% van het vermogen. Draai de schaal halverwege de bereidingstifd en keer het vlees tenminste tweemaal om. Neem de schaal uit de magnetron en laat het vlees gedurende ‚‚n hele nacht in het kookvocht staan met het deksel op de schaal.

Laat het vlees de volgende ochtend uitlekken, verwijder het keukentouw, snijd het vlees in dunne plakken en leg deze op een serveerschaal. Verwijder het ruidenboeketje, kruidnagel, laurier en tijm, doe het resterende kookvocht in de blender en maal het tot een homogene massa.

Bereid een mayonaise van l eidooier, de olie en het sap van 1/2 citroen en vermeng deze met de inhoud van de blender. Controleer de smaak, doe zonodig zout en peper erbij en schenk de saus over de plakken kalfsvlees.

Strooi de kappertjes over het gerecht, garneer het naar keuze met plakjes citroen, augurkjes en artisjokharten in olie of azijn en zet het koel weg tot het moment van serveren.

Recipe by Koken met de magnetron :Stichworte : Visgerechten :Stichworte : Vleesgerechten :Stichworte : Voorgerechten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713171,Kalorio

Yield: 4 personen serv