Koude preisoep met garnalen en pernod

Categories:
none

2 aardappels (kruimi
4 preien
1 ui
20 g boter
1 l kippenbouillon (van tabletten)
125 ml slagroom
versgemalen peper
2 eetl. pernod of pastis
200 g gekookte garnalen
2 eetl. fijngeknipte bieslook

Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen. Snipper de gepelde ui.

Bereiding: Verhit de boter in een soeppan en fruit de uisnippers zacht en glazig. Voeg de preiringen toe en bak al roerend even mee. Giet de bouillon in de pan. Doe de aardappelblokjes in de pan en breng alles aan de kook. Kook de aardappel in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de soep afkoelen en pureer hem dan met behulp van een staafmixer of andere keukenmachine. Roer de slagroom, een beetje peper, de pernod of pastis en garnalen door de soep. Schep de soep in kommen of diepe borden en strooi er bieslook op.

Variatie: • Vervang de garnalen door gekookte mosselen. • Vervang de vis in de soep door reepjes gerookte kipfilet.

Wijnadvies: Neem hier een frisse witte wijn uit Frankrijk of Italië (Verdicchio).

Voedingswaarde per persoon: eiwit: 14 g vet: 17 g koolhydraten: 14 g kcal (kj): 279 (1172) alcohol: 2 g

Contributor: Boodschappen juni 2005
Yield: 4 personen
Preparation Time: 00:30