Met komkommer en taugé gevulde rundvleesrolletjes

Categories:
none

1 stukje komkommer van 10 cm
50 g taugé
2 eieren
10 g boter
12 dunne plakjes gebraden rosbief
1 eetl. fijngehakte bieslook
enkele bieslooksprieten voor de gar; nering
1 flesje japanse sojasaus
1 tube wasabi (japanse groene mieriksworte; lpuree)
of mierikswortel uit een potje

Voorbereiding: Snijd de geschilde komkommer in de lengte in zeer dunne reepjes van een paar millimeter dik. Laat de gewassen taugé uitlekken. Klop de eieren los.

Bereiding: Verhit de boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Bak er roereieren van. Roer met een houten lepel door het eimengsel en bak het tot een kruimelige massa. Laat de roereieren in een kom afkoelen. Leg de plakjes rosbief op een snijplank. Leg in het midden en over de hele breedte van elk plakje vlees wat reepjes komkommer, een schepje roerei, wat fijngeknipte bieslook en taugé. Rol de plakjes vlees op. Leg op elk bord drie rolletjes. Zorg dat er een beetje taugé uit de zijkanten steekt. Garneer het gerecht met bieslooksprieten. Plaats op elk bord een klein kommetje met een beetje soja en een beetje wasabi. Soja en wasabi worden door elkaar geroerd. Besprenkel de rosbiefrolletjes met deze saus of doop een klein gesneden stukje in het kommetje.

Variatie: Vervang de komkommersliertjes door plakjes gebakken shii-take of champignons.

Wijnadvies: De pittige wasabi vraagt om een zeer frisse tegenhanger. Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11°C).

Voedingswaarde per persoon: eiwit: 18 g vet: 9 g koolhydraten: 8 g kcal (kj): 185 (777)

Contributor: Boodschappen november 2004
Yield: 4 personen
Preparation Time: 00:20