Borsjtsj (russische rode-bietensoep)

Categories:
none

4 rode bietjes
2 eetlepel(s) azijn
1 theelepel(s) suiker
1 1/2 liter heldere, krachtige runderbouillon
1 een mespunt gedroogde marjolein
1 een mespunt gedroogde basilicum
1 zout
1 peper

Boen de bietjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water. U kunt de schil nu vlot verwijderen en de îgrondsmaak¹ is weg. Snijd 2 bietjes heel fijn, meng ze met azijn en suiker en laat 2 uur marineren. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de 2 resterende bietjes in blokjes en voeg ze bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum, dek af en laat koken tot de bietjes gaar zijn. Mix de gemarineerde bietjes en voeg bij de soep. Breng op smaak met zout en peper.

TIP écht op z¹n Russisch met een toef zure room in de soep, en flink geboterd roggebrood erbij.

Bron: Stien :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 30.10.2002 :Fingerprint : 26450889,459712947,Kalorio

Yield: 4 personen serv