Gestoofd konijn met in de oven gegaarde bloemkool

Categories:
none

4 konijnenbouten, zonder been
1 scheutje room
50 g braadboter
1 bosje peterselie, verse,
1 bouquet garni
200 ml wijn, rode
3 teentjes knoflook, gehakte
1 kleine bloemkool
peper
150 g boter, koude
zout
500 ml gevogeltefond

Bereidingswijze Benodigde materialen: een ovenvaste schaal, een braadpan met deksel en voorverwarmde borden.

16 min: Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout en bak ze rondom aan in de braadboter.

55 min: Neem de konijn uit de pan en fruit het bouquet garni in eenderde van de braadboter. Leg vervolgens de konijnenbouten hierop en blus af met de wijn. Dek de pan af en laat de konijnenbouten zachtjes gaar worden.

15 min: Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. Was de bloemkool in zijn geheel en verwijder het grootste deel van de stronk. Leg de bloemkool in een ovenvaste schaal met een laagje water. Verdeel eenderde van de koude boter in klontjes. Leg de klontjes boter op de bloemkool en laat de bloemkool in de oven bruin en gaar worden. Kook de gevogeltefond samen met de room in tot de helft. Voeg de peterselie en knoflook toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop de saus op met de rest van de koude boter.

5 min: Snijd dunne plakken van de bloemkool en leg deze in de vorm van de bloemkool op warme borden. Leg het konijn op de bloemkool en schep de peterselie-knoflooksaus rond het gerecht.

Serveer dezelfde rode wijn, die gebruikt wordt voor het maken van de saus.

Contributor: receptenweb.nl