Fricassee van konijn met pruimen

Categories:
none

2 jonge tamme konijnen, schoongemaakt, in s; tukken verdeeld
zout
versgemalen peper
125 g boter -- VOOR DE SAUS:---
1 eetlepel suiker
150 dl rode port (ruby)
500 dl kalfsfond (pot)
24 verse pruimen (reine claudes), ontveld en; in stukjes
30 g boter

Het vlees en de rugfilets van de botten nemen. Alle konijndelen droogdeppen en inwrijven met zout en peper. De konijndelen in 100 gr boter rondom bruin bakken. 25 gr boter toevoegen, de warmtebron temperen en nog ca. 5 minuten zachtjes braden.

De rugfilets en ca. 3 minuten later ook de rest van het vlees uit de pan nemen en warm houden. Op laag vuur de suiker heel licht laten carameliseren. De port toevoegen en laten inkoken tot 2 eetlepels stroperig vocht.

De fond toevoegen en de saus laten inkoken tot 2 1/2 dl. De pruimen in de saus verwarmen, uit de saus scheppen en warm houden. De saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de boter door de saus kloppen. Een deel van het konijnevlees en de rugfilet op de borden schikken. Serveren met de saus en de warme pruimen.