VAN HET CALLINGHER OOGHE

home wie zijn wij contact het ras stambomen puppies fotogalerij callinghe links gastenboek

Sinds 2001 wonen wij, Han, Elly en Judith vlak bij het strand en de zee in Callantsoog.
Elke dag naar het strand is leuk maar met een hond is dit nog leuker. En zo kwam Zazou, een Berner Sennen de familie versterken. Helaas moesten wij Zazou, te vroeg, op 6 jarige leeftijd in laten slapen.
Al snel besloten wij, omdat wij al regelmatig een schapendoeslogé hadden gehad en omdat er bij de schapendoezen zorgvuldiger gefokt wordt, voor de schapendoes te kiezen. En zo kwam in 2008 Midou bij ons wonen. Een heerlijke pientere handzame hond en wel zo plezierig dat het zowel ons als mijn (schoon)zusje leuk lijkt een kind van Midou te mogen hebben.
En zo begaven wij ons, gesteund door Joop en Magda (de fokkers van Midou) op het fokkerspad. Allereerst werd de kennelnaam, Van Het Callingher Ooghe, aangevraagd en vervolgens werd het hele traject van onderzoeken en de zoektocht naar, door de vereniging goedgekeurde, heren doorlopen.
Yamie van het Rollecaterdeel is de eerste reu en Bart (Bamme) de reservereu. Allebei hele mooie jongens en het woord "reservereu" betekent dan ook zeker geen tweede keus.
Midou is inmiddels gedekt en Yamie is de gelukkige. Dankzij de echo op 10 september weten we dat de dekking van Midou en Yamie succesvol verlopen is. Op 7 oktober zijn de pupjes geboren.