~~~~~~~~~~    WELKOM OP DE WEBSITE VAN BILJART CLUB "NET NIET"    ~~~~~~~~~~


 NIEUWS EN MEDEDELINGEN

Kent u al die biljarttermen? Zo niet klik dan <<hier>>

Reageren of iets te melden? Schrijf dan een bericht in het BCNetNiet GASTENBOEK <<klik hier>> of alleen lezen <<klik hier>>.

07-07-2020

Na 4 maanden kon de helft van ons ledental deze dinsdag weer biljarten, zij het met inachtneming van de Corona-maatregelen die voor De Kloek van toepassing zijn.

Vrijdag de 10e juli zullen de overige spelers hun partijtjes maken, zie de planning <<klik hier>>.

De eerste resultaten voor de BCNetNiet Wisselbeker 2020 zijn dus al weer bekend <<klik hier>>.

Zoals het er nu naar uitziet wordt het toch mogelijk om m.i.v. 14 juli weer met 2 biljarts te spelen. Daarmee gaan we weer als vanouds op de dinsdag met z'n allen verder. Zie de voorlopige planning voor de 14e juli: <<klik hier>> .
01-07-2020

We kunnen weer biljarten!!!!

Omdat de CORONA-maatregelen het weer toestaan mag er vanaf 1 juli weer gebiljart worden. Uit oogpunt van de 1,5 meter voorwaarden is er helaas slechts 1 biljart beschikbaar. Ook moeten de spelers zich houden aan een aantal regels t.w.

  • Als je griepverschijnselen hebt blijf je thuis;

  • Het biljart en de te gebruiken materialen moeten vooraf grondig gereinigd worden;

  • Je gebruikt je eigen keu en eigen krijt;

  • Er mag maar 1 speler en 1 arbiter bij het biljart staan, zij blijven 1,5 meter van elkaar, de overigen zitten tenminste 1,5 meter uit elkaar.

Om toch elke week te kunnen spelen heeft De Kloek ons toegestaan om zowel op dinsdag als op vrijdag tussen 13 en 17 uur het biljart te gebruiken. Daarmee kunnen we toch tenminste 2 partijen per persoon per week spelen. Elke week wordt daarom op maandag een indeling gemaakt en per email (of telefonisch) aan de leden toegezonden met het dringende verzoek om bij verhindering dit via email of telefoon per omgaande aan Jan Heek te melden. Als je ingedeeld bent kom dan op tijd! Voorlopig zal de administratie op de dinsdagmiddag door Siem Grootjes worden gedaan, de vrijdagmiddag doet Jan Heek dit.

 

We spelen zoals gebruikelijk in de zomer voor de BCNetNiet Wisselbeker waarvoor we per speler een nieuw doelmoyenne hebben berekend op basis van het bereikt gemiddelde in de afgelopen competitie 2019-2020. Voor een overzicht van de doelmoyennes <<klik hier>>

 

Voor de planning voor dinsdag de 7e juli a.s. <<klik hier>> , voor de planning van vrijdag de 10e juli <<klik hier>>

.

15-05-2020

Henk Visser clubkampioen Seizoen 2019-2020

Omdat de competitie normaal gesproken begin mei eindigt is door de leiding besloten om de resultaten tot en met de 7e maart te hanteren als eindstand. Daarmee is de clubkampioen voor het seizoen 2019-2020 bekend: Henk Visser uit De Rijp. Alhoewel Henk pas twee jaar lid is van de club heeft hij zijn biljartkunsten in korte tijd weten te verbeteren en liet daarmee de meer ervaren biljarters achter zich. Hij scoorde 82 wedstrijdpunten en werd op de voet gevolgd door Ton Masschaupt uit De Rijp die met 78 wedstrijdpunten, ver voor Klaas Bastiani uit Middenbeemster die met 60 wedstrijdpunten als derde eindigde.

Op de foto's overhandigt voorman Fred met gepaste afstand de trofees aan resp. Henk, Ton en Klaas .

1e prijs 2020 Henk Visser   2e prijs Ton Masschaupt    3e prijs Klaas Bastiani

11-05-2020
Voorlopig blijft de sportkantine van De Kloek gesloten, mogelijk dat na 1 juli er beperkt - met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel - weer gebiljart kan worden.

Daarmee is het niet mogelijk om de competitie voor seizoen 2019-2020 af te maken. De huidige stand is dan ook de eindstand. Op welke plaats een ieder geŽindigd is ziet u op het overzicht met ronde 1 t/m 3:  <<klik hier>>. De partijen die gespeeld zijn in ronde 4 tellen niet mee, enerzijds omdat we dit nooit eerder deden, anderzijds omdat er grote verschillen zijn in het aantal gespeelde partijen per speler.

Clubkampioen voor seizoen 2019-2020 is dus geworden Henk Visser met 82 wedstrijdpunten, tweede is Ton Masschaupt met 78 punten en derde is Klaas Bastiani met 60 punten. De bijbehorende prijzen zullen door voorzitter Fred persoonlijk worden bezorgd.

Via email zullen de leden regelmatig over ontwikkelingen en nieuws worden geÔnformeerd. Tot we weer kunnen spelen is het credo: HOU VOL en BLIJF GEZOND!

15-03-2020
BiljartGIFOnze biljartmiddag is tot nader orde uitgesteld vanwege mogelijke risico's voor een besmetting met het COVID-19 virus. Alle leden zijn gebeld. Naar verwachting kan deze opschorting van de competitie wel enkele maanden duren. Zodra het biljarten weer kan zullen de leden gebeld worden. Mocht er tot na mei niet meer gespeeld worden dan is de huidige stand de eindstand en zal de uitreiking van de prijzen virtueel (via de post en op deze website) plaats vinden. Allemaal sterkte gewenst in de komende hectische periode.

10-03-2020
Door de afwezigheid van enkele leden in de afgelopen periode is er een situatie ontstaan waarbij sommige spelers te weinig partijen hebben gespeeld ten opzichte van andere spelers. Daardoor kan de eindstand voor hen verkeerd uitkomen. Reden voor uw wedstrijdleider om weer terug te vallen op de methodiek van de afgelopen jaren d.w.z. dat het clubkampioenschap wordt bepaald door de rondes 1 t/m 3. De gespeelde ronde 4 wordt alleen gebruikt voor het bepalen van de moyennes voor volgend seizoen. Daarom zijn sommige resultaten van de leden die te weinig gespeeld hebben verschoven naar ronde 4 opdat de overigen een gelijk aantal partijen in de rondes 1 t/m 3 kunnen behalen.

Dus als u de laatste stand voor het clubkampoenschap wilt zien (ronde 1 t/m 3):  <<klik hier>>

Wilt u uw resultaten zien in ronde 4 (de eerste van de komende 5 moyennerondes): <<klik hier>>

Dan nog even het volgende: De komende dagen zal m.b.t. het Coronavirus duidelijk worden in hoeverre bijeenkomsten worden afgeraden. Als dit advies van het RIVM komt zullen ook wij helaas onze clubmiddag moeten opschorten. U wordt gebeld als dit inderdaad het geval is.

 

24-12-2019
Traditiegetrouw werd op deze dag een Kersttoernooi gehouden. Een ieder speelde 3 partijen van maximaal 15 beurten en aan het eind van de middag ontvingen de beste 3 een prijs. Zoals gebruikelijk waren de meeste spelers op hun Kerst-best gekleed. Helaas waren een 4-tal leden verhinderd waardoor het toernooi al rond 16 uur was afgerond.


Winnaars Kersttoernooi 2019

Voorzitter Fred deelde een Kerststol uit en kon meteen ook de prijzen uitreiken (zie foto) t.w. rechts Michel Negenman (3e prijs), links Gerrit v.d. Horst (2e prijs) en midden Jan Heek (1e prijs). De resultaten van dit Kersttoernooi kunt u nalezen op het overzicht <<klik hier>>.

Ook op Oudejaarsdag gaan we gewoon door met biljarten maar dan voor de competitie.

17-09-2019
De BCNetNiet Wisselbekercompetitie is weer achter de rug. De eindstand vind je op het overzicht onder %car  <<klik hier>> .

De uitreiking van de Wisselbeker werd bij afwezigheid van onze voorzitter door onze penningmeester Michel verricht. Op de 3e plaats eindigde Jan Stevens met 86,60 % van zijn doelmoyenne, 2e werd Gerrit de Vries met 86,66 % en als 1e eindigde Jan Heek met 86,77 %. Een close finish heet dat.

Op onderstaande foto's ziet je naast Michel de drie heren v.l.n.r. Jan Stevens, Jan Heek en Gerrit de Vries.


Wisselbeker 2019 Stevens  Wissslebeker 2019 Heek   Wisselbeker 2019 De Vries

30-04-2019
Alhoewel "het bestuur" door omstandigheden niet aanwezig was, werden vandaag toch de prijzen voor het clubkampioenschap 2018-2019 uitgereikt. Klaas werd bereid gevonden om de plechtige handeling te verrichten  en kon dan ook de aanwezigen melden dat op de derde plaats geŽindigd was: Siem Grootjes, op de tweede plaats: Jan Heek en de clubkampioen was geworden: Willem Groot.

Wilt u uw eigen scores nog eens nalezen kijk dan op de einduitslag <<klik hier>>

Op onderstaande foto's ziet u de prijswinnaars.
1e prijs clubkampioenschap 2018-2019    winnaar 2018-2019    eerste prijs kampioenschap 2018-2019
23-04-2019
De Paashaas is er vandoor en vandaag gaan we van start met de competitie voor de BCNetNiet Wisselbeker. Omdat de gehanteerde doelmoyŤnnes van afgelopen competitie voor sommigen te hoog of te laag bleken te zijn heeft uw wedstrijdleider een herberekening uitgevoerd uitgaande van het gemiddelde moyŤnne. Zie de matrix voor de Wisselber2019 <<klik hier>>.
Hoe de eerste resultaten zijn zie je op de stand <<klik hier>>.

A.s. dinsdag, de 30e april, vindt de prijsuitrreiking plaats voor het clubkampioenschap. Komt allen!
16-04-2019Paastoernooi 201`9
paashaasVandaag waren 14 van de 17 leden aanwezig om deel te nemen aan ons Paastoernooi. Door een uitgekiende indeling stonden spelers met min of meer gelijk niveau tegenover elkaar waardoor iedereen kon winnen. Dat bleek ook aan het einde van de middag toen de uitslag bekend werd gemaakt: 1: Jaap 2: Fred en 3: Dick

Op de foto de 3 winnaars.

Wil je jouw score zien <<klik hier>> en tegen wie je gespeeld hebt zie je op de matrix <<klik hier>>.

PRETTIGE PAASDAGEN GEWENST !!!
09-04-2019
Vandaag zijn de laatste partijen voor het clubkampioenschap voor seizoen 2018-2019 gespeeld en de competitie is daarmee geŽindigd. Op 23 april beginnen we met de rondes voor de BCNetNiet Wisselbeker (nu op de schoorsteenmantel bij Jaap). We spelen de hele vakantieperiode door tot na de Rijper kermis in september.

Het eindresultaat van het seizoen 2018-2019 vind je op het laatste overzicht:

De prijsuitreiking voor het clubkampioenschap doen we op 30 april.a.s..
29-01-2019
De competitie vordert gestaag en er tekent zich al duidelijk een winnaar af... onze Willem gaat als een speer! Maar het kost nog minstens acht weken voordat het einde van ronde 1 t/m 3 in zicht is, er is dus nog van alles mogelijk. Dan is het inmiddels begin april en met ons Paastoernooi op 16 april 2019 is dat dan mooi een afsluting van de competitie. Uiteraard zijn we dan al weer begonnen met de strijd om de BCNetNiet wisselbeker, meer daarover volgt nog.
11-01-2019
Jan van der MarkDroevig nieuws helaas: Afgelopen dinsdag is ons oud-lid Jan van der Mark op 80-jarige leeftijd overleden. Jan was ťťn van onze eerste leden (sinds 1997) en moest helaas om gezondheidsredenen vorig jaar zijn wekelijkse biljartmiddag opzeggen. Maandag 14 januari om 13:00 uur nemen wij afscheid van hem in het crematorium van Purmerend. Jan Heek zal namens onze club een korte toespraak houden.
Wij wensen zijn nabestaanden sterkte bij het verwerken van dit verlies.
LEREN BILJARTEN

Diverse leden informeerden naar de link voor de cursus biljarten op Youtube, start onderstaande video of <<klik hier>> voor een overzicht van de diverse filmpjes.

 

EN ALS JE NOU TOCH HIER BENT....

Kijk dan even in ons GASTENBOEK want er staan leuke stukjes in (o.a. van Johan). Natuurlijk is het nog leuker als u er wat aan toe voegt ! <<klik hier>>  

HOE WAREN OOK AL WEER DE REGELS....

Op de 19e november werd door Johan de vraag gesteld of de acquit afstoot een driebander moest zijn of niet. Volgens de KNBB regels van 10 augustus 2010 dient men slechts de rode bal als eerste te raken. Tevens werd de vraag beantwoord over het al dan niet afstoten met de gemerkte bal. De regels zijn nu zo dat men met de gemerkte (gele) bal afstoot, zie
Artikel 5203 Toewijzing van de speelballen; aanspeelballen
* De speler aan wie de beginstoot wordt toegekend speelt met de gemerkte (of gele) bal. Dit annonceert de arbiter met: "De heer" of "Mevrouw" - gevolgd door de naam van de speler - "begint".
De andere speler speelt met de niet gemerkte bal. Wordt verder in dit reglement de aanduiding speelbal gebruikt, dan wordt daarmee de bal van de aan de beurt zijnde speler bedoeld. De beide andere ballen worden aanspeelballen genoemd.

Wilt u meer regels nalezen klik dan <<hier>>

WAAROM DEZE WEBSITE?

Biljart Club "Net Niet" is opgericht in 1998 en bestaat thans uit een 17-tal "senioren" uit De Rijp en omstreken die elke dinsdagmiddag in de kantine van sporthal "De Kloek"  te Middenbeemster onderling strijden voor het clubkampioenschap. Deze website is bedoeld om deze leden te informeren over de laatste stand en eventuele nieuwsfeiten. Mocht u mee willen spelen dan kan dat nog. Wij spelen uitsluitend recreatief maar een moyenne van meer dan 0,6 is wel gewenst. Neem contact op met Fred om de verdere details te vernemen en u desgewenst in te schrijven. <<klik hier>>

Meer weten over de ontstaansgeschiedenis van deze gezellige biljart club? <<lees verder>>

BEELDEN VAN ONZE BILJARTERS

De foto's van onze spelers zijn geplaatst op "mijnalbum.nl". Klik op  de link "beelden" om deze foto's te beklijken. <<foto album>>