Ontstaan Biljart Club "Net Niet"

Het was eind 1997 toen vanuit de Stichting Welzijn Ouderen in De Rijp een suggestie kwam voor een gezellige biljartmiddag. Al snel werden een aantal mensen enthousiast en werd in december 1997 de club "Het laatste stootje" opgericht. Echter toen na enige tijd één van de leden overleed vond men de naam toch verkeerd gekozen. En gezien de prestaties van deze "senior-amateurs" werd de naam veranderd in "Biljartclub Net Niet".

De club is bedoeld om 55-plussers een gezellige biljartmiddag te bezorgen. Het aantal leden is beperkt tot maximaal 18.  Ieder lid speelt op de dinsdagmiddag tenminste 2 partijen van elk maximaal 25 beurten. Door een goed afgewogen doelmoyenne per speler kunnen zelfs de mindere talenten winnen van de beste. Dat maakt elk potje spannend.

Gezien de relatief hoge gemiddelde leeftijd van boven de 70 jaar, was het te verwachten dat men vaak geconfronteerd werd met verlies van leden door overlijden of ziekte. Enkele mensen van het eerste uur zijn echter nog steeds lid zoals Meindert Vink, Siem de Graaf, Gerrit de Vries en Fred van Hardeveld.

Met name Cor Meinders (overleden in 2015), Fred Hardeveld, Cees de Vries (overleden in 2007) waren de trekkers en vormden de eerste jaren zo'n beetje het bestuur en Cees deed de wedstrijdadministratie.

Na vele jaren bij cafë Oudejans gebiljart te hebben bleek in mei 2007 dat dit niet langer kon. Het café had de ruimte nodig voor uitbreiding van het restaurant. Na enig onderhandelen bleek dat men bij sporthal De Kloek te Middenbeemster een extra biljart te willen plaatsen waarop dan op de vaste dinsdagmiddag gespeeld kan worden.

Na het overlijden van Cees heeft onze computermuis Jan Heek de wedstrijdadministratie op zich genomen en mede door een tip van Jan Hart kon hij dit met een speciaal programma op zijn portable PC ter plaatse doen.  Jan heeft ook nog even snel deze website in elkaar gezet opdat de leden op de hoogte kunnen blijven van de laatste stand en ontwikkelingen.

Fred is nog steeds onze voorman en Michel Negenman heeft het penningmeesterschap van de in 2015 overleden Cor Meinders overgenomen.

Mocht u iets meegemaakt hebben wat je ook graag op deze website zou willen vertellen dan gelieve dit te sturen aan de webmaster, << zie contact >>.

<<terug>>