Wandelen in de Haute-Savoie. U krijgt een overzicht van de verschillende in dat gebied met suggesties voor (meerdaagse) wandeltochten.

Wandelen in het gebied Rhone-Alpes. Een uitstekende site met daarin alle streken met suggesties voor wandeltochten van 3 tot 9 dagen, een globale wandelkaart van het gebied en het exacte nummer van de topografische wandelkaart.

Wandelen in de nationale parken van Frankrijk, een belevenis. Per park een beschrijving van de flora, fauna, routes en bevolking. Een aanrader.

Het nationale park de Vercors is een gebied ten zuiden van Grenoble, met in het voorjaar een goede kans op redelijk weer. Een gebied dat nog niet overspoeld is door mensen met sleurhutten en frigoboxen. Ideaal om afwisselende trektochten in te maken, in de zomer en in de winter. Geen gebied met luxe hotels. Een van onze geliefste bestemmingen.

Frankrijk heeft naast nationale parken een groot aantal regionale natuurparken. Deze zijn minder bekend en juist daarom voor de wandelaar die het ongerepte zoekt, uiterst interessant. Een prachtige, uitgebreide site, ook voor uw hotelvakantie met bagevervoer, als meer luxe wilt.

Een van de mooiste regionale parken is die van de Chartreuse. In een van onze verslagen kunt u er over lezen. In het hoofdseizoen nogal druk, in het voorseizoen komt u er als welkome gast. Onze zesdaagse tocht was een zware, met hoogteverschillen tot 1200 m. Niet geschikt voor beginners.

Een goed verzorgde site is die van Jeroen Coers. Op zijn site kun je concrete informatie vinden over wandelen en klimmen in de Alpen en de Ardennen. Hij geeft zeer veel nuttige tips over allerlei soorten wandelingen, berghutten, wandel- en klimclubs. Tenslotte heeft hij ook een zeer uitgebreide collectie links.

Een Engelse site met veel informatie over dagtochten in de Chartreuse is ook zeer de moeite waard, met schitterende foto's.

Wie van plan is te gaan bergwandelen moet eens een kijkje nemen op de site van Jaap van der Veen. Op de site geeft hij uitgebreide informatie over door hemzelf gelopen routes.   Ook is er een zoekmachine speciaal op bergwandelen gericht.

Voor de wandelaars die liever dichtbij blijven is er de wandelzoekpagina. Een soort zoekmachine met de keuze uit zo'n 500 wandelingen in Nederland.

Van reisverslagen steek je het meest op. Een zeer uitgebreide site met verslagen van wandeltochten door geheel Frankrijk met talloze links.

Een Engelse site gewijd aan wandelen in Frankrijk, vol met nuttige tips over wandeltochten, hotels, refuges, kleding e.a.

Ben je van plan om in de Savoie te gaan wandelen? Dan is dit je vertreksite.

Startpagina dochter  "reisverhalen" bied je een keur aan reisverhalen, om alvast wat inspiratie op te doen
Een zeer veelzijdige site is  "vakantienieuws". Bol van leuke verhalen en vol met actieve-vakantie-ideeen.
Een Belgisch site met heel veel suggesties voor wandelingen en wandelverslagen en massa's foto's is wandelmee.
Op www.wandelpad.nl zijn honderden wandelverslagen en wandelarrangementen te vinden van wandelingen gemaakt in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Voor wie wandelen wil in Zwitserland, sinds kort is er een uitstekende site op het internet, gemaakt door Ursi Brem.