Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Sponsors

Deelnemers

Route

 

Angers

 
 

Foto's Angers:

In 2008 ( 30 juni t/m 6 juli) hebben we een bezoek gebracht aan het Franse Angers. 12 man en 1 vrouw legden de 1.000km per fiets af en 22 personen gingen met de auto naar Angers om daar in de buurt dagelijks mooie tochten te rijden. Van onze belevenissen zijn veel foto's gemaakt. Van de tocht naar Angers heeft Jasmijn heeft een heel leuk verhaal gemaakt.

De foto's zijn gemaakt door Joke en Dirk Kruijff en Remco Peschar. Ik weet dat er nog foto's naar mij onderweg zijn.
nb. de foto's staan per dag niet in chronologische volgorde, dat kost mij teveel tijd.

Haarlem - Angers
Rond-Angers

Haarlem - Angers

Foto's: Jasmijn van Kooten


Haarlem - Angers
Foto's: Buro Trap (Rewert)

 

Artikel in de krant van Angers. Herman staat lachend rechts naast de vergetenwoordiger namens de burgemeestervan Angers. Zoals de Fransen het mooi omschrijven is Herman de man avec la barbe......

Foto's van Angers:

* 4 juli; gemaakt door Ferdy Los (zie ook zijn tekst in het gastenboek)

 

Fietsclub Excelsior is klaar voor de tocht naar Angers.
Foto United Photos/Rogier ten Hacken

Bron: Haarlems Dagblad 27-6-2008.

Haarlemse wielersportvereniging houdt eigen Tour de France

Verbroederen met verre fietsvrienden

 

Door Lindy Janssen

haarlem - Nog een training te gaan, maar ze zijn er klaar voor. Leden van de Haarlemse toervereniging Excelsior stappen maandag op de fiets, voor een tocht naar de 925 kilometer verder gelegen Angers. Een stad in het noordwesten van Frankrijk. Vijf dagen hebben ze voor de rit in etappes uitgetrokken.

Dirk Kruijff (59) van Excelsior straalt als hij over de aanstaande ’tour’ vertelt. Voor hem is fietsen een passie. Ondertussen baalt hij enorm. Twee weken geleden ging hij op zijn werk door zijn knie en het is nog onzeker of hij mee kan fietsen. Vandaag moet hij langs de dokter, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij de lange rit kan rijden in een rustig tempo.
,,Twee jaar geleden ontstond het idee voor dit evenement en zijn we met de organisatie begonnen’’, zegt Kruijff. De Fransen van toerclub RCA Angers fietsten destijds naar Haarlem en vroegen Excelsior twee routes in Nederland voor de groep uit te stippelen. De Haarlemse toervereniging heeft toen toegezegd een tegenbezoek te zullen brengen. Behalve veertien mannen vertrekt ook een vrouw volgende week op de fiets naar Angers. De stad waarmee Haarlem sinds 1964 een stedenband, een zogenoemde jumelage, onderhoudt. Het eindpunt voor de eerste dag is Antwerpen.
Dinsdag vertrekken nog eens 22 leden van de toerclub met de auto naar Frankrijk om daar een aantal dagen te fietsen. ,,Het is een grote verassing waar we langs zullen rijden. We weten niet welke routes RCA Angers voor ons heeft uit gezet’’, zegt Willem Rison (68). Hij behoort tot de zogeheten middengroep.
Peulenschil
Deze zal dagelijks honderd kilometer afleggen. Joke Kruijff (52), Dirks vrouw, maakt deel uit van de derde groep.
Zij gaat op een hybride fiets dagelijks een tocht van rond de tachtig kilometer in Frankrijk maken. De drie groepen van wielervereniging Excelsior zullen elkaar in Frankrijk treffen en samen de stad Angers binnenfietsen.
De toer is voor Dirk Kruijff geen uitdaging meer. Hij heeft ondermeer Petit Tour de France van Valkenburg naar het Franse Morzine gereden en daarbij vergeleken is dit naar eigen zeggen een peulenschil. ,,De deelnemers van de toer naar Angers - de oudste is zeventig jaar oud - hebben veel ervaring met lange afstandsritten, maar een aantal is niet gewend om vijf achtereenvolgende dagen zoveel kilometers af te leggen. Voor hen is deze toer daarom wel een uitdaging’’, zegt Dirk Kruijff.
Elke week rijdt hij twee- tot driehonderd kilometer en komt door deze inspanning tot ontspanning, zegt hij. ,,Volgens mij heb ik vroeger een fietsvirus opgelopen. Ik geniet enorm van de plekken die ik op de fiets kan bereiken.’’

18 juni was de laatste voorbereidende bijeenkomst van alle deelnemers. De commissie zette de puntjes op de bekende i. Aan José, de vrouw van onze voorzitter, werd het eerste exemplaar van het mooie Angers-boek uitgereikt.

Wim toonde het mooie retro/shirt.


Iedereen is super enthousiast om te gaan, nog even het het is zover.... Er zijn ook foto's gemaakt (met dank aan Joke)

23 mei is er een bijeenkomst geweest van de naar Angers fietsers bij Louis thuis. Jasmijn heeft hier notulen van gemaakt.

Interview van Dirk Kruijff op radio 105.

De tocht naar Angers komt dichterbij en dat wordt steeds bekender. Ook op de site van Sportservice NH staat een leuk artikel met foto.

 

 

Van de voorbereidingsritten heeft Jasmijn een leuk verhaal gemaakt.


Fotosessie op 12 April: Voor het Angers boek moesten er een paar foto's gemaakt worden. Kijk hier voor een impressie.

 

Maandag 17 maart informatie-avond Angers:
In onze kantine werd een informatie-avond gegeven over de aanstaande rit naar en rond Angers. De route werd uitgedeeld, het toerreglement kon meegenomen worden en Dirk had een meeneemlijst gemaakt met spullen die je mee zou kunnen nemen. Toch fijn dat we ervaren toerders in onze club hebben. Louis zal nog een bijeenkomst organiseren zo'n 3 @ 4 weken voor vertrek om de laatste zaken door te nemen. Je kon merken dat de spanning aan het toenemen was, want er werden al voorstellen gedaan voor trainingsritten. Dirk gaf aan dat je toch wel zo'n 2.000km in de benen moest hebben om de tocht goed te kunnen fietsen. Dus dat wordt nog volop trainen!!! Hou de site in de gaten voor meer info en trainingsritten.

Nadat toerrijders van de Franse fietsclub RCA ons in 2006 bezocht hebben gaan wij in 2008 naar Angers. Dit vergt uiteraard veel voorbereiding. Daarvoor is een commissie ingesteld, die bestaat uit:
Jacob Bruin, Peter Verver, Willem Rison, Noor Redeker, Dirk Kruijff en Wim Westphal; Joke Kruijff zal algemene ondersteuning geven.

De tocht zal starten op, maandag 30 juni en we zullen op vrijdag 4 juli in Angers aankomen. Het is een tocht van ± 1.000km. Er zijn ook leden van Excelsior die met de auto naar Angers reizen en daar dan in de omgeving gaan fietsen.

Algemene informatie over Angers:
Angers is een stad in het westen van Frankrijk in het departement Maine-et-Loire, ongeveer 250 km ten zuidwesten van Parijs. Angers is de hoofdstad van het departement. Het gebied rond Angers staat bekend onder de provinciale naam Anjou.
Angers is een industriestad met 150.000 inwoners; de gehele agglomeratie telt bijna 250.000 inwoners. De inwoners worden Angevins genoemd. De stad stamt uit de Romeinse tijd en is gebouwd op de oevers van de Maine. De wijk naast de rivier is bekend vanwege de bloemenmarkten. De stad noemt zichzelf ook wel de meest bloemrijke stad van Europa.

De stad heeft veel brede, rechte straten en parken. Angers onderhoudt een stedenband met Haarlem, sinds 1964.

 

 


© 2001-2015 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 4/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap